Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Meadita furtiva en vía pública
Foto: Shutterstock Meadita furtiva en vía pública

Ciutat Vella declara la guerra als pixats al carrer

Una campanya contra la micció incívica posa en valor els 34 vàters públics del districte

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

L'alcalde Joan Clos -poc abans o poc després de pujar a l'autobús amb Carlinhos Brown- va dir una de les seves grans frases: "de casa se surt pixat!". Ara bé, en aquest aspecte el districte de Ciutat Vella és més raonable que Clos, i ha iniciat una campanya de cartelleria que adverteix al pixaportes -aquell que va per Barcelona pixant pels portals, en contraposició del pixapins- que "això no és un WC, pixa on toca". I tot seguit afegeix un codi QR amb la situació dels 34 urinaris públics de què disposa Ciutat Vella. Ho adverteix de bon rotllo, amb una carona somrient en fons groc pipí que recorda l'Smiley de l'acid house.

Foto: Campanya pixa on toca
Foto: Time Out BarcelonaCampanya pixa on toca

Servidor ahir va fer una petita enquesta subjectiva i sense valor quantitatiu: en el trajecte de la Plaça Reial al Mercat de Santa Caterina, vaig comptar deu cartells, i tots escrits en català. Per un moment se'm va acudir que aquesta fos una campanya només dirigida al pixaportes nostrat. Des del districte de Ciutat Vella, em puntualitzen que la meva percepció és errònia: la campanya és bilingüe. Durant el mes de juliol, hi haurà una encartellada amb mil cartells bilingües (en català i anglès) i mil cartells més només en català. I fins al setembre, hi hauran tres encartellades més: cadascuna de 1600 cartells, la meitat en català i l'altra bilingüe. (Menys mal, perquè si el anglòfons només veuen el cartell en català, podrien pensar que és publicitat de Pixar).

Fons del districte manifesten que "Ciutat Vella ha fet un gran esforç posant lavabos al l'espai públic. I la campanya és per donar-los a conèixer i evitar que la gent pixi al carrer". I de fet, si de dia et trobes molt atrapat, pots entrar a fer aigües menors o majors en qualsevol dels 34 lavabos públics que hi ha al districte, i que trobeu indicats en aquest mapa.

Ajuntament de Barcelona
Foto: Ajuntament de BarcelonaAjuntament de Barcelona

La majoria són equipaments municipals, amb predilecció per les biblioteques. Però no oblideu que teniu tot el dret del mon a entrar al Registre Civil: tant a inscriure un nadó com a anar al lavabo, per exemple (no deien que dos terços del sentit de la vida eren tenir un fill i plantar un pi?). El problema dels urinaris de plàstic estil pol·línic -com el que hi ha a la plaça de la Catedral- , és que no donen confiança a la bufeta fluixa (afegeixo jo). Amb la ciutat estival en obres, semblen casetes per guardar el material. Esclar que sempre serà més eficaç això que no pas entrar a un bar a discutir el dret d'admissió només per exercir la 'consumicció'.

NO T'HO PERDIS: El primer lavabo del món que mesura la hidratació és a Barcelona

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat