Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L’estació de Sants tindrà el primer urinari del món que mesura la hidratació de les persones

Aquests vàters intel·ligents s'instal·laran als lavabos One Hundred de l'Estació de Sants de Barcelona

Núria Méndez
Escrit per
Núria Méndez
Publicitat

L’estació de trens de Sants tindrà uns urinaris que permetran analitzar el nivell d’hidratació de les persones que el facin servir. L'‘smart urinal’ és el primer urinari del món que ofereix aquest servei i s’instal·larà el dijous 24 de febrer als lavabos públics prèmium One Hundred, inaugurats recentment a la planta zero de l'estació de Sants, al costat de la zona d'embarcament d'Alta Velocitat. 

lavabos One Hundred
MARTIN MENDEZ © 2021 / www.heroesagency.eulavabos One Hundred

Els nous urinaris tenen un sistema que mesura, a través d’un sensor amb contacte, la hidratació de forma no invasiva i a temps real per mitjà de l'orina. Gràcies a un termòmetre situat en una 'tablet' davant de l’urinari, l’usuari podrà saber al segon si necessita hidratar-se. El nou servei s’inclou a la tarifa d’entrada dels lavabos One Hundred, que mantindran el preu d'un euro que ja tenien per tal que, sense cap cos addicional, l'usuari pugui tenir accés a l'anàlisi d'orina. A més, si els nivells d’hidratació són baixos, la persona podrà beure aigua en el punt d’hidratació gratuït a instal·lacions de l'estació.  

L''smart urinal' està desenvolupat per la companyia de sanitaris One Hundred i la 'start-up' barcelonina Kamleon, amb el suport de Roca i els lavabos One Hundred de l'Estació de Sants seran els primers a oferir aquest servei a escala mundial. Amb aquest nou concepte de lavabo públic, es vol conscienciar a la societat de la importància de beure aigua regularment.

Lavabos One Hundred
MARTIN MENDEZ © 2022Lavabos One Hundred

La hidratació és crucial per millorar el benestar i la salut, així com per prevenir possibles malalties relacionades amb la falta d’hidratació. De fet, el 75% dels espanyols no beuen la quantitat diària d’aigua recomanada per l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària i la deshidratació té conseqüències com la disminució del rendiment físic o l’empitjorament de l'estat d’ànim. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat