Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona en la fase 3
FOTO: ShutterstockBarcelona en la fase 3

Colau estudia aplicar mesures de contenció: "Potser cal fer un petit pas enrere"

L'alcaldessa torna a demanar a la Generalitat més rastrejadors

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

L'alcaldessa de Barcelona, entrevistada aquest matí a TV3, ha mostrat preocupació davant l'escalada de contagis a la ciutat i a l'Hospitalet de Llobregat. Colau ha assegurat que els experts sanitaris ara mateix no contemplen un "confinament total de Barcelona, però sí que ha posat sobre la taula prendre alguna mesura restrictiva. "Hem de parlar si, potser, entre tots hem de fer un passet enrere petit per després poder seguir avançant", referint-se a una decisió que caldrà prendre juntament amb la Generalitat. Aquest migdia Consistori i Govern es reuniran per abordar la situació.

Durant l'última setmana la ciutat ha registrat el triple de contagis que la passada, en total uns 25 brots que segons l'alcaldessa estan controlats. Així i tot, Colau insisteix que "alguna mesura caldrà prendre" i que ara és el moment d'actuar per evitar un augment descontrolat dels casos. És per aquest motiu que  ha tornat a reclamar a la Generalitat un augment urgent de rastrejadors per detectar casos nous. "Per cada 300 nous casos positius necessitem 100 rastrejadors", ha afirmat.

Ha lamentat, en canvi, que la ciutat detecta una mitjana de 150 positius al dia i que per això Barcelona necessita uns 50 rastrejadors. A més, l'alcadessa ha estès la mà a la Generalitat per oferir personal de teleassistència municipal que podria fer aquesta tasca i també ha assegurat que es reforçarà l'Oficina de la Quarantena i l'Hotel Salut.

NO T'HO PERDIS: On comprar mascaretes de tela amb dissenys originals

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 

Últimes notícies

    Publicitat