Notícies

Com afecta la mobilitat l’anul·lació del TSJC de la ZBE?

Tot el que has de saber després que el TSJC l’hagi tombat la Zona de Baixes Emissions de Barcelona

Publicitat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar dilluns passat la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona per la “falta d’informes que avalin algunes restriccions, excés de l’àmbit geogràfic d’implantació i excessiva restricció del tipus de vehicles afectats” entre altres motius.

Segons el TSJC, les etiquetes mediambientals afavoreixen les desigualtats econòmiques entre ciutadans, les dades de contaminació que justifiquen la ZBE estan desactualitzades i aquesta s’excedeix en l’àmbit geogràfic. Així doncs, la justícia va tenir en compte els sis recursos interposats per 10 col·lectius com la Plataforma d’Afectats per les Restriccions Circulatòries, l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya o la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport.

Ara bé, la sentència encara no és definitiva, ja que l’Ajuntament pot recórrer contra la decisió judicial a instàncies superiors. De fet, el consistori té trenta dies per recórrer contra la sentència i presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem i, mentrestant, la ZBE de Barcelona funciona amb normalitat.

Avui, l’Ajuntament de Barcelona, l’AMB i la Generalitat de Catalunya han decidit unir forces per intentar mantenir la ZBE a la ciutat i presentar una cadena de recursos contra la decisió del tribunal del TSJC. En qualsevol cas, fins que no hi hagi una sentència ferma la ZBE a Barcelona continua vigent.

NO T'HO PERDIS: 50 llocs de Barcelona que has de visitar

¡Participa a l'enquesta Time Out Index i digues com és realment Barcelona!

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat