Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Rodalies Renfe
Foto: Aina Martí / ACN

Com afectarà els usuaris la vaga de Renfe durant quatre dies de març (amb aturades de 24 hores)?

El sindicat de maquinistes Semaf denuncia el traspàs de Rodalies a la Generalitat i la falta de maquinistes a la plantilla

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Després que CCOO i UGT desconvoquessin in extremis les vagues previstes per als dies 16 i 19 de febrer, el sindicat de maquinistes Semaf ha tornat a convocar quatre jornades de vaga a Renfe. Segons ha anunciat Semaf en un comunicat, en aquesta ocasió les aturades seran de 24 hores durant els dies 1,4, 6 i 12 de març, quan les protestes duraran entre la mitjanit i les 23.59 h excepte el dia 6 de març, que seran entre les 7 i les 10 h, entre les 13 i les 16 h i entre les 19 i les 22 h. De moment, encara no s'ha anunciat el tant per cent de serveis mínims que funcionaran durant els quatre dies d'aturades.

En aquestes noves jornades de vaga els maquinistes tornen a denunciar en traspàs de Rodalies a la Generalitat així com la manca de maquinistes a les plantilles que, segons el mateix comunicat, estan "infradimensionades" i avisen que "de no posar solució l'abans possible, la situació anirà a pitjor i el servei decaurà per als usuaris". El sindicat també assenyala que hi ha hagut un incompliment de diverses clàusules sobre la jornada i el pla d'ocupació.

Rodalies
Foto: Miquel Vera / ACN

El trasllat de competències de Rodalies

Des que es va anunciar el trasllat de competències de Rodalies a la Generalitat que Semaf es va mostrar contrari a la mesura, un posicionament que encara defensa en aquestes pròximes jornades de vaga. El sindicat assegura que els treballadors continuen en contra de "tot traspàs de competències que suposa la segregació del Grup Renfe, la transferència de personal i que l'empresa pública deixi d'operar les càrregues de treball que fa en l'actualitat".

Durant l'aturada que es va dur a terme als mesos de novembre i desembre, els sindicats Semaf, CCOO, UGT, CGT, SF i SCF van assegurar que el traspàs de competències podria afectar uns 2.500 empleats de Renfe i uns 1.500 d'Adif que treballen a Catalunya. En total, però, els sindicats consideraven que la situació afecta els 30.000 treballadors de la plantilla: 15.000 de l'operadora i els altres 15.000 del gestor d'infraestructures. 

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al febrer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat