Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sant Jordi
Ajuntament de BarcelonaSant Jordi

Com afectarà la mobilitat la celebració de Sant Jordi a Barcelona?

El metro reforçarà el seu servei mentre que algunes línies d'autobusos es limitaran o desviaran

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

En menys de vint-i-quatre hores els carrers de Barcelona s’ompliran de paradetes de llibres i roses per Sant Jordi, per això, des de la xarxa de Transports Metropolitans de Barcelona han volgut facilitar als ciutadans alguns consells pel que fa a la mobilitat urbana en transport públic. 

Pel que fa al metro, TMB n’ha aconsellat l'ús durant la diada, especialment per arribar al centre de Barcelona, on se situarà la superilla literària amb més de 425 paradetes entre l’avinguda Diagonal i la gran via de les Corts Catalanes. De fet, s’ha reforçat el servei: hi haurà més trens entre les 10 h i les 21.30 h i es farà un desplegament especial de personal, sumant-hi el de seguretat i el de neteja. 

Quant als autobusos, la xarxa de Transports ha anunciat que algunes línies es veuran afectades a causa de les activitats al carrer –particularment a la zona de la superilla literària que serà exclusivament per vianants– i hauran de desviar-se o limitar-se. Els serveis afectats seran aquests: D50, H8, H10, V13, V15, V17, 6, 7, 19, 22, 24, 33, 34, 52, 54, 59 i els busos turístics de les rutes vermelles i blaves. 

Afectacions de la mobilitat amb motiu de la superilla literària

L’espai de la superilla, comprès entre la Diagonal, la Gran Via i el carrer de Balmes i el de Pau Claris, que s’estendrà també per la Rambla, quedarà restringit als vianants i als comerciants de flors i llibres. Des del 22 d’abril, a partir de les 22 h, fins al 24 d’abril a les 4 h, estarà prohibida la circulació de vehicles –també els de mobilitat personal– en els carrers de la superilla i també en altres pròxims a l’indret. Pel que fa al trànsit a la Rambla, es restringirà des de les 9 h fins a les 21 h durant la diada. 

Amb tot, es facilitarà l’accés i la sortida dels pàrquings públics afectats per les limitacions amb itineraris habilitats d’entrada i sortida. 

Superilla literària
Ajuntament de Barcelona / Mariona GilSuperilla literària

Principals espais reservats a la venda de llibres i roses

Durant Sant Jordi, tota la ciutat s’omple de paradetes de llibreters i floristes. Si bé al cor de L’Eixample és el punt més cèlebre, per la superilla literària, però també per la Casa Batlló que decora la seva façana amb més d’un millar de roses, tots els districtes de Barcelona compten amb emplaçaments reservats exclusivament a la celebració de la diada: 

  • Ciutat Vella: la Rambla, plaça Reial i passeig de Lluís Companys.
  • L’Eixample: plaça de Catalunya, plaça de la Universitat, rambla de Catalunya i passeig de Sant Joan (entre la plaça de Tetuan i l’Arc de Triomf).
  • Sants-Montjuïc: rambla de Sants.
  • Les Corts: avinguda de la Diagonal (entre el carrer de Joan Güell i el carrer de Pau Romeva, al costat mar).
  • Sarrià - Sant Gervasi: plaça de Sarrià.
  • Gràcia: carrer Gran de Gràcia (entre el carrer de Sèneca i la rambla del Prat), plaça de Nicolás Salmerón, plaça de la Vila de Gràcia i Jardinets de Gràcia.
  • Horta-Guinardó: plaça d’Eivissa i la zona delimitada pel carrer de Tajo, entre la baixada de la Plana i la baixada del Mercat.
  • Nou Barris: marquesina de la Via Júlia (entre el carrer d’Argullós i el carrer de Joaquim Valls), i plaça del Virrei Amat (a la cruïlla del carrer de Felip II i el carrer de la Jota).
  • Sant Andreu: places d’Orfila i del Comerç, i carrer del Segre (entre el carrer del Pont i el carrer del Cinca)
  • Sant Martí: rambla del Poblenou (entre el passeig de Calvell i l’avinguda de la Diagonal), carrer del Cabanyal, carrer de la Sèquia Comtal, plaça del Mercat, plaça de Font i Sagué i espai Biblioteca Gabriel García Márquez. 

NO T'HO PERDIS: Guia de Sant Jordi 2024 a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat