Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sant Jordi
Foto: Shutterstock

Així celebrarem el Sant Jordi 2024 a Barcelona: una superilla literària més gran i parades a tots els districtes

La ciutat acollirà més de 400 parades de llibres i recuperarà la totalitat de la Rambla

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Ja ha començat el compte enrere per celebrar un any més el dia preferit de la majoria dels catalans i catalanes. Aquest 23 d'abril, 425 parades de llibres i roses ompliran els carrers de Barcelona i, si encara no sabeu quins llibres regalar (o regalar-vos) podeu fer un cop d'ull a la llista de llibres ideals per regalar el dia de Sant Jordi. Enguany, la diada promet pels llibreters, autors i editors, ja que tornaran a recuperar la totalitat de les Rambles i la superilla literària encara serà més gran.

La Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Llibreters de Catalunya, els organitzadors de la celebració del Sant Jordi, han explicat que aquest any Barcelona no només recuperarà les Rambles, sinó que estrenarà un nou model "més esponjat" que tindrà parades de llibres, floristeries i entitats de barri fins al Centre d'Arts Santa Mònica. Per primer cop a la història, els set districtes tindran diverses parades.

Sant Jordi
Foto: shutterstock

A Ciutat Vella el centre de l'activitat seran les Rambles, que enllaçarà amb el passeig de Gràcia i el carrer Gran de Gràcia, que quedarà tallat al trànsit. Pel que fa a l'Eixample, a més de passeig de Gràcia també hi haurà diversos punts de venda de llibres i roses als carrers transversals. Altres punts forts per a viure l'ambient de Sant Jordi seran la plaça de la Universitat i el passeig de Sant Joan, on totes les parades estaran dedicades al còmic, la novel·la gràfica, la literatura infantil i juvenil i el públic familiar. Pel que fa al barri de Sant Andreu, la plaça d'Orfila es mantindrà com a epicentre cívic.

El coordinador de Sant Jordi de la Cambra del Llibre de Catalunya, Jordi Ferré, ha assegurat que el sector afronta la diada amb "optimisme" i que esperen arribar a les xifres de 2023, amb uns 1,87 milions d'exemplars venuts i uns 24 milions d'euros facturats durant tota la setmana. A més, després de passar el Sant Jordi sota el paraigua aquests últims anys, s'espera que l'edició 2024 sigui sense ruixats.

Sant Jordi fora de Barcelona

Si no esteu a Barcelona per celebrar Sant Jordi, a la majoria dels municipis de la resta de Catalunya també hi haurà festa. La plaça Pompeu Fabra de Badalona, el també retorn a la rambla de Girona, la rambla de Ferran i l'avinguda de Francesc Macià de Lleida, la plaça Santa Anna de Mataró, la rambla de Tarragona, la plaça Vella de Terrassa o la plaça amb el Mercat setmanal o el passeig de Vic són alguns dels punts del territori on també podreu gaudir de la diada envoltats de parades de llibres i roses.

NO T'HO PERDIS: Les millors activitats per celebrar Sant Jordi a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Primavera

    Últimes notícies

      Publicitat