Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Font Parc de l'Espanya Industrial
Ajuntament de BarcelonaFont Parc de l'Espanya Industrial

Com afectaran les restriccions de la fase d'emergència per sequera a Barcelona?

Les noves limitacions en el consum d'aigua dependràn del percentatge de capacitat de les reserves dels embassaments

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

La fase d’emergència per sequera a Barcelona ha estat oficialment decretada per la Generalitat. Aquest estat, que és el més restrictiu i que entra en vigor divendres 2 de febrer, comporta noves limitacions del consum d’aigua i està diferenciat en tres fases, amb mesures de menys a més restrictives. En quin estadi es troba la ciutat?

Barcelona, de moment, es troba en la Fase I de l’emergència, que determina una limitació del consum d’aigua a 200 litres per habitant i dia. La mesura no s’espera que es noti excessivament a nivell personal perquè el topall de consum és superior a la mitjana actual de la ciutat (173 L per persona i dia), però sí que afectarà l’espai verd públic, que només podrà ser regat per supervivència amb aigua freàtica (subterrànies) o amb aigua regenerada de depuradora.  Qui també patirà afectacions en aquesta fase són els hotels, els càmpings i els balnearis perquè no podran reomplir les seves piscines. De fet, totes les piscines privades es veuran perjudicades. 

En l’àmbit de l’esport, les mesures són més flexibles. Les instal·lacions esportives encara poden reomplir les seves piscines, així com mantenir les dutxes obertes i regar els camps. Tanmateix, si l’emergència no millora, es preveu que de cara a l’abril aquests espais passin a Fase 2, on es prohibiran les dutxes, i de cara a l’estiu, a Fase 3, on quedarà interdit tant reomplir piscines com obrir dutxes i regar. 

Pel que fa a les dutxes a les platges, també queden prohibides, així com la neteja de peus. També queden suspesos els actes lúdics, públics o privats, que comportin la utilització d’aigua susceptible de ser apta per al consum humà, com ara les festes de l’escuma, els jocs d’aigua o similars.

Aquesta fase d’emergència s’ha decretat al sistema Ter-Llobregat i ha afectat  202 municipis de l’àrea de Barcelona i de les comarques de Girona, els quals s’han sumat a la trentena de localitats que ja patien alguna mena de restricció. Ara, ja en són un total de 239 localitats catalanes les afectades directament per la sequera.  

Com es determinen les fases? 

La dada que determina en quina fase estem és el percentatge de capacitat de les reserves dels embassaments. En el cas de Barcelona, el que ens afecta és el de la conca del Ter-Llobregat. En la Fase I de l’emergència, en la que ens trobem actualment, les reserves estan per sota del 16,3%. En la Fase II, les reserves estan per sota del 10,95% (aquí se’ns limitarà el consum diari a 180 litres per habitant). I, en la Fase III, les reserves estan en negatiu, a -5,4%, i se’ns limita a 160 litres per habitant i dia. 

NO T'HO PERDIS: 10 jardins i espais verds amb encant de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat