Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Whatsapp
Foto: Sutterstock

Com evitar que et suplantin la identitat a WhatsApp?

L'objectiu dels pirates informàtics és robar tots els comptes possibles a canvi d'un rescat econòmic

Escrit per
Ainhoa Gutierrez
Publicitat

En plena fugida d'usuaris de Whatsapp cap a Telegram, arran de les novetats que vol implantar i que posen en perill la privacitat dels seus comptes, l'aplicació de missatgeria més popular es veu afectada per una altra crisi, la suplantació d'identitats. En últimes setmanes s'han denunciat milers de suplantacions de comptes per part de pirates anònims amb la intenció de rebre un rescat econòmic a canvi de recuperar-lo. Què cal fer per evitar una usurpació del teu compte?

D'entrada hem de tenir molt clar que la seva intenció és accedir al nostre compte gràcies a dos senzills moviments. El primer és que un dels nostres contactes ens enviï un missatge amb un codi de sis dígits i, automàticament, aquesta mateixa persona, a la qual ja li hauran hackejat el compte, ens convidi a reenviar-li, de nou, el missatge. Si estàs en aquest punt, para i pren nota del que cal fer.

1. Esborrar el missatge directament, perquè si no el que estarem fent és donar-li accés lliure a què entri en el nostre compte.

2. Activar l'opció de la verificació en dos passos i confirmar el nostre número de telèfon. D'aquesta manera li estarem bloquejant l'accés al pirata i no podrà entrar, ja que no tindrà els sis dígits del PIN que es necessiten per fer-ho. 

NO T'HO PERDIS: Les 7 novetats de WhatsApp per a aquest 2021 que has de saber

Últimes notícies

    Publicitat