Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Com explicar els clàssics del teatre a les criatures?

El Teatre Lliure uneix il·lustradors i dramaturgs per explicar obres imprescindibles a la canalla

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Una nena a can d’Alba

Amb un format sonor amb il·lustracions d’Ana Yael, l’adaptació d’uns 15 minuts que Victoria Szpunberg farà de 'La casa de Bernarda Alba' serà fidel a la “llengua que proposa Lorca, que és una meravella”, explica. Inspirada en una conversa amb la seva filla, hi trobarem un diàleg entre la criada Poncia i una nena dels nostres dies “amb una mirada més oberta i amb valors feministes”.

Del 21 al 24 de maig al YouTube del Lliure. 3 €.

Un Manelic gamberro

Amb dibuixos de Fito Conesa i format interactiu, Pau Miró torna a 'Terra baixa' després d’adaptarla en monòleg per a Lluís Homar. “He volgut explicar la història sense els prejudicis dels adults, aprofundir en l’essència transgressora”, diu. La clau per explicar el tràgic trio amorós és la “perspectiva lúdica i gamberra, perquè els nens no són ximples i poden entendre-ho tot”.

Del 28 al 31 de maig al YouTube del Lliure. 3 €.

Antígona
Antígona davant el cadàver de Polinices (Nikiforos Lytras, 1865)Foto: Viquipèdia

Antitragèdia

Interpretada, il·lustrada i sonoritzada per Pau de Nut, Helena Tornero remunta l’'Antígona' de Sòfocles i transforma la tragèdia en comèdia: “Sense oblidar el component de desobediència i rebel·lió de la protagonista, jugo amb l’exageració i els personatges extrems. És com als dibuixos animats, exploten bombes però els nens riuen. Fem el mateix però amb les guerres”.

Del 4 al 7 de juny al YouTube del Lliure. 3 €.

Jugar a ser rei

Associat a l’il·lustrador Riki Blanco, Jordi Oriol condensarà en vers 'El rei Lear' com un exercici sintètic de metallenguatge, que la canalla jugui a fer d’intèrpret, que es posi en la pell d’un monarca destronat: “Es pot parlar de tot als nens, podem explicar coses molt obscures a través del joc, simplement hem de mostrar la trampa i les convencions”, diu.

De l’11 al 14 de juny al YouTube del Lliure. 3 €.

NO T'HO PERDIS: Més informació sobre el cicle 'Clàssics per a criatures' del Teatre Lliure

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat