Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mascaretes a casa
FOTO: ShutterstockMascaretes a casa

Com fer-te una mascareta segura en pocs passos a casa

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Surt amb mascareta i guants al carrer. Aquesta recomanació cada cop s'està exigint amb més contundència a la població. Qualsevol prevenció és poca, perquè és més probable que disposis de guants, tot i que no tots valen. A continuació hem recopilat alguns tutorials o consells fàcils per fer-se una mascareta a casa.

Els millors materials

Tot i que els remeis casolans poden ser una alternativa a la desprotecció total, els experts segueixen recomanant les mascaretes mèdiques que es poden comprar en farmàcies, ja que capturen un 89% de les partícules del virus. Davant la dificultat per adquirir-ne, els experts destaquen com a materials que tenim tots a casa i tenen un alt grau d'impermeabilitat la bossa de l'aspiradora (86%), els draps de cuina (73%) o la les fundes dels coixins (entre el 50 i el 60%).

La delineant que es va posar a cosir

La Clara Palau ha fet un fil de Twitter animant a fer-se una mascareta de roba a casa seguint la plantilla que ella mateixa ha dissenyat. Aquí adjuntem el document de descàrrega:

Plantilla mascareta
Plantilla mascareta
FOTO: @Clarapalau

Ens tornem a posar bolquers?

Pas a pas i bona lletra

Una xarxa de voluntaris de Terrassa no s'ho ha pensat dos cops i ha penjat aquest tutorial a Youtube perquè tothom pugui sumar en aquesta guerra que es lluita quedant-se a casa i protegint-se.

Bon moment per aprendre a cosir

Aquesta acadèmia de moda del País Basc ha cancel·lat totes les seves classes però ha volgut ajudar fent aquest senzill tutoria a l'abast de tots aquells que tinc habilitat amb el fil i l'agulla o tinguin màquina de cosir. Fer una mascareta pot ser una bona excusa per atrevir-se, d'una vegada per totes, amb la temuda màquina de cosir de l'àvia.

Tens una impressora 3D?

Les impressores 3D, una tecnologia encara poc estesa i imaginada en un futur pròxim, estan demostrant la seva eficàcia en moments d'urgència com els que vivim. L'associació FAD (Foment de les Arts i el Disseny) ha respost a través de la seva web amb solucions a petita i gran escala per poder fabricar amb impressores 3D qualsevol tipus de material sanitari amb consells i plantilles.

Keep Calm & 3D Print
Keep Calm & 3D Print
FOTO: FAD

Com posar-se correctament la mascareta? 

La OMS ha publicat un vídeo per informar de la importància de posar-se correctament la mascareta i evitar contagiar-se durant la seva aplicació

NO T'HO PERDIS: els nous horaris dels supermercats a Catalunya

Últimes notícies

    Publicitat