Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Família usant diversos dispositius connectats a Internet
shutterstockFamília usant diversos dispositius connectats a Internet

Com protegir-te i celebrar els 20 anys del Dia de la Internet Segura

El Programa Internet Segura de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya se suma a la celebració fent una crida a l’autoprotecció digital

Joan-Albert Ros
Escrit per
Joan-Albert Ros
Publicitat

El Dia de la Internet Segura se celebra el 7 de febrer en prop de 200 països arreu del món. Aquesta data, que enguany celebra el seu vintè aniversari, posa èmfasi en la construcció d'una Internet més confortable i més respectuosa. El Programa Internet Segura de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya s'uneix a l’esdeveniment amb el lema "Conquereix Internet i aprèn a protegir-te". La iniciativa brinda continguts sobre seguretat a la xarxa per a tota mena de públics i s’estén a tots els racons de Catalunya amb la col·laboració de Localret i el Consorci AOC. A més, ofereix a escoles i instituts una gran varietat de continguts didàctics per transmetre al públic més jove consells útils per a l’ús saludable d’Internet i per al seu benestar digital.

Al llarg d’aquests vint anys del Dia de la Internet Segura, Internet ha canviat molt; vivim en un món hiperconnectat i cada cop tenim al nostre abast més  avenços, però també existeix un costat fosc de la xarxa, cal ser conscient dels seus perills i amenaces i comptar amb eines per resguardar-se’n. L'autoprotecció és fonamental per a una Internet millor. El Programa Internet Segura de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya actua per aconseguir un ciberespai més net i amable.

Entre els continguts que Internet Segura estrena amb motiu de la jornada, hi ha accions a xarxes sobre les actuacions d’autoprotecció davant els reptes de ciberseguretat del 2023. N’hi ha de dirigits a educadors, com ara propostes didàctiques per a Primària i per a Secundària. N’hi ha de concebuts per a estudiants, amb nombroses activitats interactives. També n’hi ha d’especialment dirigits a infants i famílies, com ara el nou conte per a la col·lecció de relats infantils sobre ciberseguretat d’Internet Segura, entre moltes altres iniciatives.

Conquerir la xarxa requereix coneixement, prudència i, sobretot, autoprotecció: participa en el vintè aniversari del Dia de la Internet Segura!

No t'ho perdis: Els millors plans d'aquest febrer

Ja pots llegir el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat   

Últimes notícies

    Publicitat