Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
¿Cómo tener sexo en tiempos de covid?
FOTO: Shutterstock¿Cómo tener sexo en tiempos de covid?

Com tenir sexe sense agafar el coronavirus?

Un estudi de doctors de Harvard descriu quines pràctiques sexuals minimitzen els riscos

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

És obvi: si prendre's unes canyes amb algú implica el risc d'enxampar el que no tens, no diguem ja si et poses al llit amb la persona en qüestió. Això que tots intuïm ho confirmen científics de Harvard en un article publicat en el diari mèdic Annals of Internal Medicine: Salut sexual en l'era de la SARS-Cov-2.

Segons Jack Turban, el doctor que dirigeix la recerca resumida en l'article, l'abstinència sexual presenta un baix risc d'infecció, "malgrat que a llarg termini no és una opció massa factible". Passem revista a altres pràctiques sexuals.

La masturbació és una pràctica amb baix risc d'infecció, i és una recomanació perquè els pacients mantinguin la seva vida sexual durant la pandèmia. Però clar, això és una obvietat. Passem a les relacions que impliquin extremitats humanes que no siguin les nostres.

Actualment, l'enfocament sexual no solipsista més segur és mantenir relacions sexuals amb algú que hagi estat en quarantena amb nosaltres (aquí coincideix amb Boris Johnson, que ha prohibit les relacions sexuals entre persones que visquin en diferents cases).

El problema arriba quan surts del teu cercle més pròxim i mantens relacions amb algú amb qui no hagis estat en quarantena. "La rellevància de la transmissió del coronavirus és desconeguda, però el semen és potencialment infecciós, i s'ha detectat SARS-Cov-2 en mostres fecals. És a dir que cal evitar pràctiques sexuals que incloguin transmissió fecal-oral". D’acord, penses, perquè m'estalvio les parafílies estranyes una temporada i llestos.

Doncs no. El maleït tros d'ADN defectuós és present en les secrecions respiratòries i s'expandeix en partícules diminutes com les d'un aerosol, per la qual cosa el més segur a l'hora de tenir relacions sexuals és fer-ho "portant una màscara, dutxar-se abans i després de les relacions i netejar l'espai amb sabó o gel hidroalcohòlic". En general cal evitar els intercanvis de fluids.

Tampoc estem tan malament. A veure... Si no m'equivoco, no fa tant era el somni de molta gent tenir sexe amb una màscara a la cara i en un lloc molt net. No hi havia una peli de Kubrick sobre això?

 

NO T'HO PERDIS: Idees sexuals pel confinament

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat