Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Com veure l’eclipsi lunar del 16 de maig des de Barcelona

Aquest eclipsi total de lluna serà visible des de la ciutat. Això sí: caldrà anar a buscar els llocs indicats

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El dilluns 16 de maig del 2022 Barcelona viurà un eclipsi total de lluna. Aquest fenomen astronòmic s’iniciarà de matinada i arribarà al seu punt àlgid en el moment de la sortida del sol. Tot apunta que l’eclipsi serà perfectament visible, ja que el temps serà estable, però caldrà que dilluns que ve els núvols no entorpeixin la visió per a poder gaudir plenament d’aquest espectacle al cel de la ciutat. A més, com que es tracta d’un eclipsi lunar, no caldrà cap mena de protecció i serà visible a ull nu

Quan es podrà veure l’eclipsi?

Per veure l’eclipsi s’haurà de matinar. L’inici del fenomen tindrà lloc a les 3.30 h de la matinada, quan serà visible l’eclipsi penumbràtic -un enfosquiment d’una petita part de la Lluna-. A partir de les 4:27 h, l’ombra de la Terra taparà la Lluna progressivament, fins a arribar a tapar-la del tot a les 5.30 h, quan tot el disc de la Lluna quedi cobert per l’ombra de la terra. El punt àlgid de l’eclipsi arribarà a les 6.11 h. A les 6.34 sortirà el sol i la lluna haurà desaparegut per l’horitzó i, per tant, l’eclipsi haurà finalitzat. 

Aquest eclipsi no farà desaparèixer la Lluna del tot -és a dir, no s’arribarà a camuflar amb el cel- però sí que veurem com el disc lunar s’enfosqueix, i adopta algunes tonalitats vermelloses.  

Des d’on serà visible?

Caldrà dirigir la mirada cap al Sud-oest des de Barcelona, és a dir, mirar cap al Garraf o l’Ordal. Com que la lluna estarà molt baixa -poc elevada per sobre de l’horitzó-, és probable que sigui difícil veure-la des dels carrers la ciutat. 

Per tant, és recomanable intentar guanyar altura -des d’una finestra o un terrat-, buscar llocs oberts que permetin veure el màxim de cel possible i allunyar-se de la contaminació lumínica. Així, hi haurà més possibilitats de veure l’eclipsi abans que la llum solar ho faci impossible.

NO T'HO PERDIS: Les millors vistes de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat