Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Comencen les obres per unir les estacions de Plaça Espanya i Gràcia

S'estima que les obres acabaran l'any 2027 i inclouran tres noves estacions: Gràcia, Hospital Clínic i Francesc Macià

Escrit per
Meritxell Palou
Publicitat

El dilluns 4 de juliol comença la primera fase de treballs del túnel, de 4,1 km, que unirà les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Plaça Espanya i Gràcia. Les obres no estaran acabades fins al 2027 i la inversió serà d'uns 400 milions d'euros. 

L'objectiu de les obres és ampliar la línia Llobregat-Anoia de FGC, l'L8, d'aquesta manera es podrà connectar amb la de Barcelona-Vallès. Els 4,1 km de túnel nou incorporaran tres noves estacions: Gràcia, Francesc Macià i Hospital Clínic. L'estació d'Hospital Clínic es trobarà al carrer Comte d'Urgell, entre Rosselló i Còrsega, i permetrà connectar amb l'L5 de metro. La parada de Francesc Macià també estarà situada a Comte d'Urgell, entre el carrer de Buenos Aires i Francesc Macià, i es podrà fer l'intercanvi amb el Tram. L'estació de Gràcia, situada a Travessera de Gràcia, connectarà l'L8 amb la línia Barcelona-Vallès. 

Els treballs previs que s'inicien dilluns serveixen per preparar les obres del túnel i de les estacions, que es licitaran de cara a la tardor. La transformació requerirà la utilització d’una tuneladora per poder obrir-se camí entre els poc més de quatre quilòmetres que separen les dues estacions barcelonines.

NO T'HO PERDIS: Barcelona és la segona ciutat més feliç del món

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat