Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Confinament en parella
FOTO: ShutterstockConfinament en parella

Confinament a casa: més sexe o més discussions?

Marta Molas
Escrit per
Marta Molas
Publicitat

Ja portem quasi un mes de confinament. Potser per a alguns, es comencen a trencar les expectatives positives que s’havien creat amb aquest nou estat de vida: aprofitaré per aprendre aquell idioma; per fi em prepararé esmorzars saludables cada dia; o… tindré més sexe amb la parella! O pel contrari, potser us vau prendre fatal el confinament i després de més de tres setmanes heu agafat rutina i bons hàbits i la convivència entre les quatre parets de casa s’ha tornat idíl·lica i… sexual!

Confinament igual a més sexe? No tot depèn d’un mateix 

Molts de vosaltres potser us esteu demanant perquè no podeu tenir tant sexe amb la parella com pensàveu que tindríeu, ara que teniu tant de temps. Però són diversos els factors que poden influir i no tot dependrà d’un mateix. Si vivim amb fills, amb sogres o companys de pis no és el mateix que estar a soles amb la teva parella.  Hem parlat amb Mireia Manjón, sexòloga i col·laboradora de les botigues eròtiques Amantis d’aquest tema: "I encara que es tingui la libido pels núvols, si estem teletreballant i atenent a les criatures, per exemple, el temps pel sexe serà més o menys semblant al que dedicàvem abans del confinament. I també és important el punt emocional en què es trobin les persones de la parella, ja que si estem vivint la pandèmia de forma ansiosa, el sexe és possible que passi a segon, tercer o cinquè pla", apunta l’experta.

Poc sexe? 'Keep calm': tot passarà

La Mireia insisteix a no fer-ne un gra massa si hi ha falta de sexe: "No li doneu molta importància si en un moment donat les relacions no són tan habitual com en un principi ens podíem imaginar o desitjar". Psicològicament anirem passant per diferents fases durant el confinament, així que "estigueu tranquils i sentiu-vos lliures de gaudir els plaers quan us vinguin de gust", insisteix. Recordeu que ara ja fa uns dies us vàrem escriure alguns consells per retrobar el vostre jo sexual, insistim, només si us ve de gust.

Confinament en parella
Confinament en parella
FOTO: Shutterstock

Poc sexe i més baralles?

Estar confinat, ho sabem ja tots, és cansat. Monòton, avorrit, solitari per a molta gent... Pot desestabilitzar el bon ànim de moltes persones. En parella el confinament pot engrandir tots aquells problemes que ja portàvem a l’espatlla: "els problemes que ja estaven latents en el preconfinament es mantindran durant la quarantena… aquests ja els hauríem de conèixer i no ens sorprendran quan apareguin. Això sí, les emocions pròpies de la situació que estem vivint –estrès, ansietat, por…– influiran en el fet que puguem estar més susceptibles i irritables, fent que els conflictes previs apareguin amb major rapidesa i intensitat", recorda Manjón.

La psicòloga i sexòloga ens recomana paciència. Perquè apareixeran nous ítems de baralla: "Hi haurà d’altres conflictes nous que apareixeran de forma quasi inevitable". La necessitat d’intimitat i el no poder trobar un espai per a això, sol ser un dels més habituals. El nivell d’activitat diària de cada un dels membres de la parella quant a tasques de la llar o responsabilitats familiars, també podrà ser un focus de problemes. En el pla sexual, uns ritmes de desitjos molt dispars o deixar de banda la seducció… passarà més del que pensem". 

Confinament en parella
Confinament en parella
FOTO: Shutterstock

Conflictes de parella en confinament: i ara què fem?

 

Si aquests conflictes tensen la situació a casa, Mireia Manjón ens proporciona una recomanació molt útil: "En els moments de major tensió en confinament, la distància és la millor aliada per a relaxar l’ambient. Tancats a casa, aquesta distància pot ser més simbòlica que una altra cosa, però el fet simbòlic també és crucial. Si un està al menjador i l’altre al bany dutxant-se pot ser més que suficient per posar la distància necessària que ens permeti desemboirar el cap i asserenar els ànims".

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

NO T'HO PERDIS: idees sexuals per sobreviure (feliços) al confinament

Últimes notícies

    Publicitat