Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Beure
FOTO: ShutterstockCom tirar bé una canya

Consells per tirar bé una cervesa a casa

El mestre cerveser de Moritz ens explica com tirar bé una birra

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Avui venim amb nous consells per saber com tirar bé una canya a casa. Després de la catàstrofe del paper de vàter, el producte que més va pujar en vendes va ser la cervesa i és que, sent a casa, qui es pot resistir a beure'n una (o un parell) en una tarda de descans? Doncs bé, us portem els consells definitius per tirar bé una birra de la mà del mestre cerveser de Moritz, Albert Vilaplana. Pot semblar senzill, però quantes vegades no heu aconseguit ni mig dit d'escuma? Paper i boli, senyores i senyors, perquè això és el sant grial pels amants de la beguda d'ordi. 

En ampolla

Senzillíssim: poseu el got o la copa a 45° d'inclinació, i que la cervesa vagi lliscant cap a dins, fent la mínima escuma possible, com quan serveixes una tònica i no vols que se t’escapin les bombolles, explica l’Albert Viaplana, mestre cerveser de Moritz. Un cop s’hagin omplert tres quartes parts de la copa, poseu l’ampolla en vertical i que caigui al centre del recipient, per provocar el grau d’escuma que desitgeu. Més alçada, més escuma: ell recomana un dit i mig.

Beure
Com tirar bé una canyaFOTO: Shutterstock

 

En llauna

La tècnica “és exactament la mateixa”, diu. L’única diferència entre cervesa de llauna i d’ampolla és que la llauna “té l’opacitat total que protegeix la cervesa de l'oxidació, però totes les ampolles són fosques i els matisos de sabor se’ls fa cadascú”. En tot cas, només cal en els dos casos “un got o copa adequada per a la cervesa”. En un món ideal serviries sempre la Pilsner en un got de tulipa. Però ens acontentem amb què no te la beguis a morro.

 

Beure
Com tirar bé una canyaFOTO: Shutterstock

 

NO T'HO PERDIS: quan obriran bars, restaurants, cinemes i teatres? 

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat