Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Corpen: una destil·leria de ginebra artesana al cor de Poblenou

La segona única destil·leria artesana de la ciutat ofereix visites guiades amb tast per deu euros

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Quan us costa un bon gintònic? De set euros no baixa, en el millor dels casos. Doncs Corpen, una destil·leria de ginebra artesana al cor de Poblenou, us fa una oferta molt especial: per deu euros teniu una visita a la destil·leria, un tast de ginebres i un bon còctel.

Aquest és un projecte seductor i amb ànima local: amagada al fons d'una nau industrial del carrer Pujades, Corpen és el projecte de Brian Burgess (ex-marine nord-americà). Burgess va conèixer el seu soci Pablo Barrera en un màster de gestió de disseny de cuina, que es va acabar centrant a evitar el residu de menjar. Els dos, apassionats de la cervesa artesana, van decidir aplicar l'esquema de la microcerveseria a la ginebra: hola, microdestil·leria.  

Corpen
Foto: CorpenCorpen

Després de set anys a la marina d'Estats Units, Burgess va anomenar Corpen així "perquè és una bandera que significa un canvi de rumb, i que presideix la destil·leria". I l'experiència té molta gràcia: una visita guiada de 90 minuts on t'expliquen en profunditat els tipus de ginebra, els mètodes de destil·lació, i finalitza amb un tast de ginebres i un còctel a la seva barra.  

Què diferencia les ginebres de Corpen de les marques industrials? "La nostra té pocs botànics. Quatre. Hi ha ginebres que arriben a tenir-ne fins i tot quaranta. Però ens volen centrar en poca varietat i molta quantitat. Porta el doble de quantitat de botànics que una d'industrial", explica Burgess. I servidor no en té ni idea de ginebra, però quan tasta la seva Llevant –totes tindran noms de vent català– percep ben clarament els elements que porta, a part del ginebró: pell de taronja, pebre negre i eucaliptus. "Ens interessen els sabors purs, i que quan facis un gintònic no es perdin". Boníssima i artesana: alcohol, aigua i botànics infusionats, i para de comptar. 

Corpen
Foto: CorpenCorpen

L'altre puntal d'aquest bonic projecte és la sostenibilitat: no venen cap element de plàstic, tot és vidre reciclat i els taps són de suro. I els obsessiona arribar al residu zero en la seva producció. "Després de destil·lar, convertim els botànics de l'alambí en bitter per a cocteleria. Per més que se sàpiga, és de bojos: la quarta part del menjar del planeta se'n va a les escombraries", es lamenta Burguess. 

Corpen. Pujades, 74. Local 6. 

NO T'HO PERDIS: Les millors cocteleries de Barcelona  

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat