Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Creen unes mascaretes que neutralitzen la covid-19

Són mascaretes de tela produïdes a Portugal que valen 10 euros

Clara Martorell
Escrit per
Clara Martorell
Publicitat

Avui dia ja hi ha mascaretes de tota mena, de plàstic, de tela, amb dissenys personalitzats… però a Portugal han sigut pioners: han inventat una mascareta de tela que neutralitza la covid-19. La mascareta, fruit d’una col·laboració entre l’Institut de Medicina Molecular João Lobo Antunes i diverses empreses tèxtils, redueix en un 99% la transmissió del virus.

La mascareta ha sigut denominada MOxAd-Tech i és la primera del món feta de tela amb aquesta capacitat gràcies a la seva composició innovadora. “Té tres capes (80% de polièster i 20% de licra) i la més propera a la pell està impregnada amb un producte que neutralitza el virus”, va explicar Pedro Simas, investigador de l’Institut de Medicina Molecular. A més, tot i això no és tòxica ni nociva per a la pell i és inolora.

 

 

“A part de les diverses capes aïllants de la mascareta també té un tractament que la fa repel·lent a l’aigua i impermeabilitza i neutralitza els bacteris quan entren en contacte amb el teixit”, va declarar Susana Serrano, consellera general d’Adalberto, l’empresa encarregada de la fabricació de les mascaretes.

La capacitat de neutralitzar la càrrega viral del coronavirus es manté durant aproximadament 50 rentades. Cada mascareta té un preu de 10 euros i es pot comprar des de la seva pàgina web a més de diversos establiments a Portugal.

 

NO T'HO PERDIS: Com s'han de cuidar les mascaretes?

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat