Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Venda de mascaretes al Lidl
FOTO: ShutterstockVenda de mascaretes al Lidl

Com s'han de cuidar les mascaretes?

Es recomana guardar-les correctament entre usos i prendre consciència de la seva vida útil

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Tot i que hem integrat les mascaretes al dia a dia, potser no n'acabem de fer un bon ús, guardant-les de qualsevol manera i reutilitzant-les sense advertir que poden perdre efectivitat i ser causants d'altres patologies derivades de la contaminació del producte. Autoritats sanitàries com l'Organització Mundial de la Salut i els col·legis farmacèutics, entre d'altres, apunten quatre consideracions bàsiques.

Com ens la posem?

Com a recomanació general, convé rentar-se les mans abans de manipular la mascareta, a l'hora de posar-la i sobretot en retirar-la. Quan es treu, fer-ho de forma meticulosa, agafant-la per les gomes, i evitant tocar massa l'article (tampoc es recomana tocar la mascareta amb les mans quan la duem posada). 

On la guardem?

Entre ús i ús, el millor és conservar-la dins de la bossa amb què es distribueix, ja que està esterilitzada. S'ha de guardar evitant el contacte amb altres superfícies, sobretot la part interior, que és la que després toca la cara. En alguns casos es plantegen embolcalls alternatius, de tela i paper perquè permeten més transpiració que el plàstic (i així s'evita que amb la humitat es produeixin fongs), però cal assegurar que l'embolcall és estèril. Aquest no saber on guardar la mascareta s'ha traduït en ofertes d'estoigs i caixes diversos: la caixeta antibacteriana Moleaqui triomfa a Amazon; en una línia semblant hi ha les caixes d'Acypa o el porta mascaretes de San Remo.

Vida útil

Les mascaretes reutilitzables permeten més d'un ús: és el cas de les mascaretes de tela casolanes i les mascaretes higièniques, que són reutilitzables quan compleixen l'especificació UNE 0065. En els dos casos, es recomanen de canviar-les un cop humides, per evitar que es multipliquin els microorganismes, i es poden rentar a la rentadora fins a 60 graus. Les mascaretes quirúrgiques no són reutilitzables, i es recomana un ús màxim de quatre hores (o inferior en cas d'estar humides). Cal respectar vida útil de les mascaretes per tal que siguin efectives.

Altres recomanacions

No usar la mascareta més de quatre hores i mentre se n'està fent ús, no situar-la al front ni a la barbeta. També s'apunta que una vegada utilitzada, cal tractar la mascareta com si estigués contaminada (per dins o per fora), per la qual cosa tornem a l'advertència primera i complementària, la neteja sovintejada de mans. 

NO T'HO PERDIS: mascaretes amb teles originals

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time In Pocket interactiva

  

Últimes notícies

    Publicitat