Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Helena Vinent, Hay una red inmensa, un océano de posibilidades, 2021.
Anna MeléndezHelena Vinent, Hay una red inmensa, un océano de posibilidades, 2021.

De convidar artistes a un pis del Poble-Sec a obrir un gran espai per experimentar amb l’art: Homesession celebra 15 anys d'història

El 2026 obriran un nou espai a la ciutat però, de moment, celebren l'aniversari amb una festa a la Sala Paral·lel 62

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

“Volíem fer un projecte artístic diferent, però no teníem els mitjans per obrir una galeria d’art comercial”, explica Oliver Collet. Era el 2007 quan ell i en Jérome Lefaure van convertir el seu pis en un centre de residències d’artistes i exposicions. Així va néixer Homesession. Compartint casa seva amb creadors de tota mena, buscaven experimentar “des de l’art, i reflexionar sobre allò públic i allò privat” i això els va portar, el 2012, a obrir el seu espai actual al Poble-Sec.  

Exposició del duo d’artistes en residència Rio Paraná. Homesession, 2022
HomesessionExposició del duo d’artistes en residència Rio Paraná. Homesession, 2022

Allà van persistir en la seva tasca d’omplir un buit que veien en el circuit de l’art contemporani de Barcelona, i que ells volien complementar. “La nostra aportació era el projecte de residència artística, volíem ser activadors de moments i, sobretot, acollir artistes en tots els sentits possibles”. I així ho han fet: han impulsat beques de producció i de mobilitat per artistes locals, residències per a artistes internacionals i han creat un programa educatiu i de creació comunitària, convertint un espai independent en un centre artístic de referència a la ciutat. 

Els creadors de Homesession
Lydia MetralEls creadors de Homesession

Al principi “contactàvem artistes que havíem descobert a través de la seva pàgina web, de manera ingènua”, però la cosa ha canviat. Per Homesession han passat fins a 198 artistes i comissaris de renom com Laia Abril, Fito Conesa, Carolina Cordeiro, Jordi Ferreiro o Paul Maheke i l’espai ha col·laborat amb centres d’art internacionals, com el londinenc THIStudios, i de casa nostra, com L’Escocesa, La Sala d’Art Jove o el MNAC.  

Tot i que els seus creadors sempre han compaginat Homesession amb altres activitats professionals, el projecte continua creixent. El 2026, obriran un nou espai a Barcelona. “Serà cinc vegades més gran que l’actual”, anuncia Collet, però l’esperit dels primers dies hi seguirà sent present. “Ens permetrà ampliar el programa, acollir més artistes i seguir col·laborant amb creadors locals”, explica satisfet. 

Tadáskía, Ocellets, 2022.Vista de exposición
Eva CarasolTadáskía, Ocellets, 2022.Vista de exposición

Mentre l’obertura d’aquest gran espai s’acosta, celebren el seu quinzè aniversari amb un any de retard, fent-lo coincidir amb la publicació de ‘Dispersión de la materia’, que recull els projectes que han acollit els últims cinc anys. Ah, i amb una gran festa oberta a tothom. Serà a la sala Paral·lel 62 de Barcelona, el dijous 25 de gener a les 20 h, presentada per Concha i amb les actuacions de Venecia Flúor i Agnès Pe.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat