Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Depeche Mode (Primavera Sound 2023)
Ana Páez Sedano Depeche Mode (Primavera Sound 2023)

Depeche Mode al Primavera Sound 2023: no, mai no en tenim prou

El duet britànic va repassar en un concert multitudinari a la plana del Fòrum més de 40 anys de hits esplèndids i foscos

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

Tots morirem, així que val la pena aprofitar el temps que passem a la Terra. Aquest és el sentit del lema llatí 'memento mori' (literalment, 'recorda que moriràs'), que és el títol de l'últim disc de Depeche Mode i el de la gira que ha portat el grup britànic a ser un dels caps de cartell del Primavera Sound 2023. La vida, ens diu l'ara duet britànic, és dolor i patiment, però també una pista de ball; és llums i tenebres, un lloc on els àngels cauen i, en el seu descens, inspiren una melodia extraordinària. 'Memento mori' és també la manera en què Dave Gahan i Martin Gore es recuperen del cop que va suposar la pèrdua del tercer membre de la banda, Andrew Fletcher, fa aproximadament un any.

Depeche Mode (Primavera Sound 2023)
Ana Páez SedanoDepeche Mode (Primavera Sound 2023)

Durant més d'una hora i mitja, Gahan i Gore van fer un repàs als més de 40 anys de hits del grup, amb presència de tres temes del darrer àlbum, el 15è de la seva trajectòria, els dos amb què van obrir el concert i 'Ghost again', en què es va projectar el vídeo oficial del tema, que mostra una partida d'escacs entre els dos membres supervivents de la banda: és l'homenatge d'Anton Corbijn, el realitzador del clip i col·laborador habitual de DM, a 'El setè segell', d'Ingmar Bergman. Un cop més la mort rondava pel xou, però ho feia d'una manera tan elegant, que venia de gust convidar-la a un vi.

Depeche Mode (Primavera Sound 2023)
Ana Páez SedanoDepeche Mode (Primavera Sound 2023)

Depeche Mode va sonar rotund i potent. Un Dave Gahan pletòric recorria, incansable, l'escenari amb les seves passes de ball icòniques i Martin Gore va defensar amb nota la deliciosa 'Home'. Andy Fletcher també va estar-hi present, amb la dedicatòria que li van fer a 'World in my eyes', en què el videowall va mostrar el retrat que li havia fet Corbijn el 1988.

El tram final de l'espectacle va encadenar les grans perles de la banda, de l''Enjoy de silence' al 'Personal Jesus' passant pel 'Never let me down' i el primigeni 'Just can't get enough'. No, amb concerts com aquest, mai no en tindrem prou de Depeche Mode.

NO T'HO PERDIS: La guia completa del Primavera Sound 2023

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat