Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Des d'on podràs veure l'eclipsi lunar si ets a Barcelona?

Aquest divendres té lloc l’últim eclipsi lunar de l’any visible des de la ciutat

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

L’últim eclipsi lunar de l’any visible des de Barcelona tindrà lloc aquest 19 de novembre. Concretament, aquest fenomen passarà al matí de divendres i tot i que es tracta d’un eclipsi parcial, des de la ciutat només serà penumbràtic

Què vol dir això? Doncs que des de Barcelona no es podrà veure com la Terra tapa un trosset de la Lluna, però sí que es podrà apreciar l’ombra del nostre planeta sobre la superfície lunar. Per tant, aquelles persones aficionades a l’astronomia o que vulguin gaudir de l’eclipsi hauran de buscar un bon lloc des d’on contemplar com la lluna s’enfosqueix, cosa que passarà a les 7:02 h del matí i acabarà a les 7:42 h. Per tant, hauràs de matinar i buscar un lloc estratègic que et permeti observar l'eclipsi, cosa que no serà fàcil. 

En aquest cas, el millor lloc per veure l’eclipsi és des de Collserola. Des de Barcelona ciutat serà complicat trobar espais amb bona visibilitat, ja a l’hora de l’eclipsi la lluna serà molt baixa, només a 6 graus per sobre de l’horitzó. Així doncs, si vols veure l’eclipsi des de Barcelona, hauràs d’anar a algun punt de Collserola des d'on puguis dirigir la mirada cap al nord-oest, direcció Montserrat.

Pel que fa a la previsió meteorològica, de moment es pronostiquen cels clars i un 0% de probabilitat de precipitacions des de dijous a la tarda fins diumenge, de manera que l'eclipsi de divendres hauria de poder observar-se sense problema.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.  

Últimes notícies

    Publicitat