Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Desmentim una notícia falsa: el restaurant Los Caracoles NO tanca

Informativos Telecinco va publicar que el centenari local baixava la persiana per la crisi

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

La línia que separa un titular atractiu d'una notícia falsa no és prima, és gruixuda! Un pot jugar amb l'ambigüitat del titular i el fet llaminer del 'clickbait'. Però el límit és que la font central de la notícia et digui una cosa, i publiquis exactament el contrari, per veure si es rasquen uns quants clics que engreixin la corba d'usuaris únics.

És el cas d'una notícia d'informatius Telecinco del passat 12 de setembre. Vegeu el titular i l'entradeta: "Establiments centenaris del Barri Gòtic de Barcelona tanquen davant l'absència de clients. És el cas del restaurant Los Caracoles, amb diversos treballadors en ERTO". Traducció literal.

En una ostentació de periodisme d'investigació d'alta precisió i esforç –és a dir, agafo el telèfon i truco a Los Caracoles– parlo amb en Ramon Bofarull. El copropietari del restaurant –cinquena generació d'un restaurant obert el 1835– desmenteix categòricament el titular: "Estem oberts i no tenim intenció de tancar! Vam reobrir a finals d'agost i fa un mes que treballem. És complicat: tenim una sala tancada i 50 treballadors en ERTE. Som cinc, amb tota la família portant el restaurant. Però estem oberts. Si us plau: publiqueu que seguim oberts i no tenim cap intenció de tancar". A Escudellers, l'icònic ast de pollastres –el primer pollastre a l'ast de la ciutat!– segueix girant.

Slash va aprofitar els conciertos dels Guns del 2018 per menjar a Los Caracoles!
Slash va aprofitar els conciertos dels Guns del 2018 per menjar a Los Caracoles!Foto: Los Caracoles

El fals tancament de Los Caracoles –quina emoció ha de ser, això de 'matar' un restaurant de 185 anys i on ha menjat des d'Ernest Borgnine a Lenny Kravitz!– ho atribueix Bofarull a "la nostra inclusió en un reportatge esbiaixat de Telecinco que parla de llocs emblemàtics del Gòtic i les dificultats que passen". Són en el pol oposat del tancament, raona: "Som al peu del canó i volem tirar això endavant. La gent comença a venir, menja bé i surt contenta i reconfortada". 

NO T'HO PERDIS: Restaurants i bars tancats per la crisi 

Últimes notícies

    Publicitat