Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
llop
Foto: Shutterstock

Detecten per primer cop un llop a la rodalia de Barcelona

Els experts no descarten que l'animal hagi fet una incursió a l'àrea metropolitana

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Després d'haver-se perseguit fins a desaparició en terres catalanes, la presència de llops al territori és una gran notícia que ens parla d'una millora en la biodiversitat. Actualment, a Catalunya hi ha quatre llops identificats repartits per l'Alt Empordà, l'Alta Ribagorça, el Solsonès i un últim al Moianès, animal que podria ser el que s'ha vist deambulant cerca de Barcelona.

L'observació de l'animal va ser fa un any, però és ara que es publiquen els detalls, com avança 'El Periódico'. En concret, s'ha detectat el llop al terme municipal de Santa Coloma de Gramenet, a la Serralada de Marina, el que suposa la primera vegada que un exemplar es documenta tan a tocar de Barcelona.

Segons confirmen els agents rurals a l'ACN, l'animal no estaria assentat, ja que es tracta d'un mascle solitari que només s'ha vist un cop i que per la seva condició de nòmada està acostumat "a recórrer grans distàncies". És probable, per tant, que l'exemplar detectat al Moianès hagi pogut desplaçar-se fins al Barcelonès, el Vallès o fins i tot anar cap al Bages o Osona.

Llop al Paratge Natural de l'Albera en 2022
Foto: Agents RuralsLlop al Paratge Natural de l'Albera en 2022

L'animal va ser captat en 2022 a través d'una càmera de fototrampeig, i la seva observació s'ha publicat en un llibre sobre grans mamífers de Lynx Edicions. L'existència de l'animal ha trigat tant a fer-se pública perquè només se l'ha vist una vegada i no s'ha pogut verificar si es tracta d'un exemplar nou o un dels exemplars ja detectats que s'ha mogut.

Els atacs d'un llop a persones són molt improbables, només existeix cert perill per a ramats dispersos en zones aïllades. Per assegurar la convivència amb aquest tipus d'exemplars, la Generalitat ha creat un grup de treball per analitzar la presència dels animals que, després de segles, tornen als territoris on van ser exterminats.

NO T'HO PERDIS: els paratges naturals més perillosos

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat