Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Karma
Scott ChasserotKarma

Discoteques i bars de nit reobren ja a Catalunya

No s'hi permetrà el ball i tancaran a les tres de la matinada

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Encara no podem sortir a fer unes ballarugues al nostre antre favorit (i tot sembla indicar que falta molt temps perquè sigui així) però es veu una llum al final del túnel: les discoteques i els bars musicals de Catalunya podran reprendre la seva activitat demà mateix.

Segons fonts de la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (FECALON), les patronals del sector i la Generalitat de Catalunya han arribat a un acord perquè discoteques, bars musicals, sales de festes i cafè-teatre puguin obrir fins a les tres de la matinada. "En principi això està assegurat", afirmen des de FECALON, que anuncia aquesta mesura després d'una reunió conjunta amb PROCITAT, la Conselleria d'Interior, Salut i Els Mossos. No us emocioneu: el ball no estarà permès. Les mesures de seguretat i sanitàries a grans trets seran aquestes:

  • No es podrà ballar i només es permetrà el 50% de l'aforament. Els locals hauran de programar actuacions en directe

  • Gel hidroalcohòlic per un tub

  • No es permeten els grups de més de sis persones
  • Una distància mínima de separació de dos metres entre les taules

  • Ús de mascareta sempre que no s'estigui menjant o bevent

Des de la patronal del sector, afirmen estar satisfets amb l'acord, però alhora admeten que la impossibilitat de ballar "desnaturalitza completament l'oferta de l'oci nocturn". Aquesta mesura beneficiarà petites sales de música en viu, que a més de tornar a oferir concerts podran servir copes. Les grans sales de música en viu, opina FECALON, "no tornaran a oferir concerts immediatament per la dificultat que siguin viables econòmicament". I afirmen que lluitaran perquè a poc a poc es vagi reconquerint l'ús natural de la pista de ball.

Sala Apolo
Foto: Sala ApoloSala Apolo

¿El fet més positiu? Que els tan injuriats i maltractats bars musicals –tancats durant mesos mentre els seus col·legues amb cuina i horari diürn obrien interior i terrassa– tindran una oportunitat de sobreviure. Ànims i prudència!

NO T'HO PERDIS: L'Esquerra de l'Eixample és el millor barri del món

Últimes notícies

    Publicitat