Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Diumenge acaba el toc de queda i el confinament perimetral, també a Catalunya

Finalment el govern català no farà cap modificació legal per seguir aplicant el toc de queda i s'aixeca el confinament perimetral

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Catalunya, com la resta de territoris de l'Estat, donarà per acabat el toc de queda el pròxim diumenge 9 de maig, l'últim dia de l'estat d'alarma. Així ho ha confirmat aquest migdia el vicepresident en funcions, Pere Aragonès, i la portaveu en funcions, Meritxell Budó, en la compareixença d'aquest migdia. Com ja és de costum, es tracta d'una informació que ja es va filtrar des de fa uns die, però avui ha sigut la confirmació definitiva que el govern no aplicarà mesures extraordinàries que suposin limitacions del drets fonaments, com el toc de queda o els confinaments perimetrals. Aquest últim també s'acabarà a partir de la mitjanit del dissabte a diumenge. Aragonès ha fet una crida a "mantenir la màxima responsabilitat", tot i el canvi d'hàbit que s'incia a partir de diumenge.

Tot i que a curt termini la Generalitat no pensa acudir a modificacions legals per aplicar restriccions horàries o de mobilitat d'aquest tipus, Aragonés no ha tancat la porta a aplicar-ho si les dades de contagi es disparen. Tant és així que ha tornat ha assegurar que l’executiu disposa de les eines jurídiques necessàries per portar-ho a termi si fes falta. En aquest cas, necessitaria l'aval caldria del Tribunal Superior de Justícia de Catallunya.

Què es mantindrà a partir del 9 de maig?

Més enllà dels drets fonamentals que necessiten d'un estat d'alarma per poder-se aplicar, la Generalitat a partir del 9 de maig seguirà imposant altres restriccions, sempre i quan compti amb l'aval del TSJC. Un exemple seria l'horari restringit de la restauració, que a partir del dilluns 9 de maig, s'allarga fins a les 23h i ja es permetrà servir sopars en bars i restaurants. També mantindrà la limitació en les trobades a sis persones i els aforaments, ja que en aquest cas s'empra en el fet que "són restriccions ratificades pel tribunal abans de l'estat d'alarma", ha assegurat Aragonès. 

NO T'HO PERDIS: Així seran les noves llums de Nadal 2021 de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat