Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Restriccions de la tercera onada a Catalunya
FOTO: Edu BayerRestriccions de la tercera onada a Catalunya

Restriccions a Catalunya: què es pot fer i què no?

El Procicat implanta de nou el confinament comarcal per l'augment de contagis i la nova variant britànica

Per Helena Morera
Publicitat

El Procicat finalment opta per tornar a imposar el confinament comarcal i no mou ni una coma de les restriccions ja imposades. Aquesta és a la conclusió que han arribat les autoritats sanitàries i la Generalitat per tal de frenar l'augment de contagis i la forta presència de la variant britànica a les nostres terres. Així doncs, Catalunya seguirà sota les mateixes restriccions durant dues setmanes més, com a mínim. 

Per tal de complir amb el confinament comarcal, el govern reforçarà els controls en carreteres i sancionarà tots aquells que ho facin sense poder justificar alguna de les excepcions que permet superar les fronteres de la comarca on es resideix.

Restriccions a Catalunya:

- Mobilitat: Confinament comarcal a tot Catalunya de dilluns a diumenge. Només es permetrà la mobilitat entre comarques si es compleix amb les excepcions estipulades per poder-ho fer i comptant amb el certificat d'autoresponsabilitat.

- Petit comerç: Els comerços de fins a 800 m2 ja podran obrir de dilluns a diumenge amb un aforament del 30%.  

- Restauració: Els restaurants i bars només poden obrir des de les 7.30 fins a les 17 h. L'aforament a les terrasses serà del 100% i a l'interior, un 30% amb un màxim de quatre persones per taula. A la nit poden oferir menjar per emportar.

Una terrassa de Barcelona
FOTO: Edu BayerUna terrassa de Barcelona

- Centres comercials: Reobren amb una capacitat del 30% i només de dilluns a divendres. Les botigues fins a 800m2 ja poden obrir cada dia de la setmana.

- Espais culturals: La cultura no tanca i els cinemes, els teatres, els museus, les sales de concert podran obrir amb la meitat del seu aforament, 500 persones com a màxim. A més, els centres cívics podran reprendre les seves activitats per aquelles persones majors de 60 anys.

- Gimnasos: Oberts amb un 30% del seu aforament i amb un màxim de sis persones per activitat. Les piscines cobertes, amplien la seva capacitat al 50%. El Procicat també ha aprovat l'obertura de vestuaris de gimnasos i centres esportius, sempre que el seu ús sigui responsable i restringit. La consellera de Sanitat ha demanat que els usuaris que tinguin casa a prop dels gimnasos "es dutxin en els seus domicilis".

- Activitats esportives: Les instal·lacions a l'aire lliure podran acollir un 50% d'aforament. També es podrà fer esport, sempre que sigui a l'exterior, entre municipis limítrofs. Es permetran les competicions federades per als menors de 16 anys.

- Extraescolars: ja es poden reactivar totes aquelles activitats extraescolars de música i dansa que depenguin de la Generalitat. La novetat la trobem en aquest àmbit, ja que a partir del 22 de febrer es podran reprendre algunes activitats de caire social com les extraescolars i d'esport escolar per a alumnes d'infantil i primària. També s'equipara l'esport federat i els consells esportius, que podran entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses. Amb les noves flexibilitzacions, també es permetran les extraescolars i activitats d'oci més enllà de l'educació infantil i primària, és a dir a tots els joves de secundària, batxillerat i cicles formatius

- Universitats: Les classes a les universitats catalanes amplien la presencialitat fins al 30%

Deporte en pareja
Foto: Istockphoto

 

NO T'HO PERDIS: Quan puc sortir de la meva comarca sense risc de sanció

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona, ​​amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat