Notícies

Domo, la pizzeria artesana que triomfa a Les Corts després de fer-se 100% vegana

Samuel Figueira, del Mitoa, ha complert el seu somni després de petar-ho en una exitosa prova pilot de tres setmanes per decidir si feia el canvi definitiu

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Head of Editors, Barcelona
Domo
Foto: Domo | Domo
Publicitat

Fa sis anys que Samuel Figueira, procedent de Caracas, va obrir el Mitoa amb el seu pare, una pizzeria artesana que usa masses de fermentació llarga a Lesseps (Septimània, 419). Com que ell era vegà, li va proposar al pare de convertir-la en 100% vegana –poca broma, aquest és un pas que ja han fet restaurants Michelin triplement estrellats com l'Eleven Madison Park a Nova York i l'Arpège a París–. "El pare es va espantar molt i va creure que no seria viable, i a mi em va quedar l'espina clavada", explica. Al cap d'un temps va decidir treure-se-la muntant, a Les Corts, el Tempeh, un petit restaurant "de carta curta que variava segons temporada, però la gent googlejava la paraula tempeh i passava de llarg". Aleshores va tornar a fer el que sabia fer millor, que eren pizzes artesanes.

Domo
Foto: DomoDomo

El petit local que acollia el Tempeh va passar a dir-se Domo (Taquígraf Serra, 1), amb una carta com la del Mitoa, on un 50% de les pizzes són plant-based. Envalentit per com li estava anant, Figueira va decidir fer una prova: durant tres setmanes faria una carta 100% vegana, i si la cosa sortia bé faria que el canvi fos definitiu. Doncs bé, la prova pilot ho ha petat ("mai havia treballat tant com aquests dies", assegura) i el Domo s'ha convertit en –probablement– l'única pizzeria completament vegana de Barcelona, després que tanqués El Vato Loco, al Born, que era la de referència.  

View this post on Instagram

A post shared by DOMO (@domopizzeriartesanal)

Una massa lleugeríssima 

"És un projecte que m'il·lusiona molt", afirma Figueira amb un somriure d'orella a orella. I no n'hi ha per menys, les pizzes són esplèndides. Treballa amb una massa lleugeríssima ("volia que li caigués bé a la gent, que no se n'anés superplena"), hi ha trobat el punt amb un percentatge alt de massa mare i farines que, si bé no són completament integrals són poc refinades. Les més venudes, per ara, són la Mr. Smith (base de crema blanca, mozzarella d'anacards, codony, poma verda, camembert del Väcka, oli d'herbes i nous) i la Isabellah Ham (tomàquet, alfàbrega, mozzarella d'anacards, pernil d'Heura, bolets i oli verd), però en té vuit de diferents. També vam provar la Zucchini Flow i ens va encantar (tomàquet, carabassó, stracciatella d'anacards, pipes de carabassa, tajina i oli d'oliva verge extra). 

Domo
Foto: DomoDomo

També hi ha un entrant deliciós: ricotta de tofu, avellanes torrades, oli d'herbes, tomàquets xerri i vinagre balsàmic, acompanyat de pa de la casa; i completen una carta curta i efectiva tres postres ben trobades: la mini calzone farcida de xocolata negra, el cremós de xocolata amb fruits vermells i el cremós de pistatxo i préssec. Tres coses a tenir en compte: fa vacances de l'11 al 27 d'agost, de manera que aprofiteu per anar-hi ara o ja haurà de ser a la tornada; tenen un menú de 28 euros per a dues persones, i disposen de massa sense gluten apta per als intolerants, però com que no tenen un obrador a banda, la gent 100% celíaca no en pot menjar. 

Domo
Foto: DomoDomo
Domo
Foto: DomoDomo

NO T'HO PERDIS: Els 21 millors bars, cafès i restaurants vegans de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de menjar barat
    Últimes notícies
      Publicitat