Veganashi
Foto: Veganashi

Els 17 millors restaurants vegans de Barcelona

Establiments lliures de patiment animal per a tots als gustos: sushi, mexicà, tapes, d'autor, hamburgueses... i tots boníssims!

Publicitat

No és cap secret que Barcelona està vivint una autèntica explosió de cuina vegana en els últims anys. Potser encara estem lluny de rivalitzar amb Londres, que ara mateix lidera l’oferta ‘plant-based’ al continent, però ens hi anem acostant (ja ocupem la quarta posició).

Constantment ens assabentem de l’obertura de nous establiments completament lliures de patiment animal –ni carn, ni peix, ni ous, ni lactis–. I n’hi ha per a tots els gustos: sushi i altres delícies asiàtiques, sabors mexicans, gastronomia d’autor, tapes, cuina tradicional, hamburgueses i fins i tot menjar ràpid, tot ho trobaràs en la seva opció vegana, és a dir, més sana i amable per a les persones, per al planeta i, sobretot, pels animals.

Aquí en teniu alguns dels millors, però aquesta és una llista en construcció, n’anirem afegint més a mesura que els anem tastant. Bon profit!

NO T'HO PERDIS: També hi ha una bona colla de vegetarians i no vegetarians, així com pastisseries que tenen alternatives veganes

Restaurants vegans

  • Vegetariana
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

El Rasoterra és més que un restaurant vegà: és un dels llocs més emblemàtics en la revolució verda a les taules de Barcelona, d’ençà que van obrir el 2013. Si tenim en compte que un dels socis del restaurant, en Danielle Rossi, també és president de l’associació Slow Food de Barcelona i que tenen un hort propi, entendrem la magnitud i el rigor del Rasoterra en matèria de cuina km 0. La xef Adriana Carcelén ha incrementat el voltatge gastronòmic de les seves elaboracions. Obren de nit, i en lloc d’una carta amb tapes i plats principals, tenen un menú tancat a 29 euros amb un aperitiu, entrant i segon que es pot allargar a voluntat.

  • vegana
  • El Poblenou
  • preu 2 de 4
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Fan la carambola de fusionar cuines asiàtiques i alhora veganitzar-les. Al capdavant, en Maurizio Gorga (italià) i en Cliff Ubaldo (filipí). "Volíem fer un restaurant de sushi vegà. Però inventar coses que no existeixen és divertit, i satisfactori. Et volem desorientar i sorprendre", explica Gorga. El local, preciós i urbà, és com la carta: molta qualitat en un espai limitat. El sushi és boníssim i juganer, i l’encerten de ple en plats vegans amb proteïna ('plant-based') o sense. En el primer apartat, un bao on el 'jackfruit' – fruita carnosa substitutiva del pollastre– s’ha marinat tota la nit en iogurt i va guisat en tikka masala. En el segon apartat, un bròquil fregit eteri i deliciós, amb un peu al Japó (salsa de ramen) i l’altre al Vietnam (cacauets). Aquí és mala opció obviar les postres: la barreta vegana de Snickers és una meravella de trompe-l'œil i cacauet. 

Publicitat
  • Menjar

'Drakarys!' és el crit que els Targaryen fan servir per ordenar als seus temibles dracs voladors que escupin foc. I com tothom que ha vist 'Joc de trons' sap perfectament, els dracs neixen de valuosíssims ous que es guarden i transporten com si fossin tresors: són la seva arma més mortífera. Doncs bé, la Rocío Maldonado, gran fan d'aquesta saga de fantasia, va crear unes postres que fan honor als dracs de George R. R. Martin. Aquests ous de xocolata són durs per fora i amaguen un secret a dins. I, com 'La cançó de gel i foc', són freds i calents. Si els llancem salsa de toffee calenta per sobre, es desclouen i descobreixen un nucli de bescuit d'avellana, cruixent de 'pailleté' i cremós de xocolata 'kinder'.

Tota aquesta explosió de sabors, textures i temperatures la trobareu al Wild Food de Barcelona, el restaurant vegà i sense gluten que ha obert Rocío Maldonado als baixos de la Casa de les Punxes després de dirigir amb èxit des de fa vuit anys el de Granada. Aleshores li deien que estava boja. Un restaurant 'plant based' a la capital de les tapes? En aquell moment només n'hi havia dos, però eren més clàssics, i ella volia un "restaurant vegà bonic i que canviés la carta almenys dos cops l'any". Instal·lat en un hotel de quatre estrelles a l'emblemàtica plaça d'Isabel la Catòlica, a peu de carrer, el Wild Food és un establiment modern i elegant que s'ha convertit en un 'must' entre els granadins.

  • Vegetariana
  • El Poble-sec
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Té raó d’existir, el sushi vegà? Després de menjar a Veganashi, la resposta és “i tant!”. Dues sòcies, la Taís Habka (brasilera) i la Tamara Rebollo (barcelonina) van obrir Veganashi el 2020 com a delivery. No tenien experiència prèvia en restauració. A finals del 2022, passat el clatellot de la pandèmia, la demanda era tan grossa que van establir-se com a restaurant al Poble-sec. “El sushi no és tan saludable, en realitat sis peces de sushi tradicional equivalen a tres terrossos de sucre”, diuen.

L’arròs que utilitzen és integral i ecològic, sense sucre afegit. Trobaven a faltar varietat en el sushi vegà (“un avorriment d’alvocat i mango”) i es van llançar a cuinar. I el fan molt bo: el nigiri de tomàquet pera marinat amb algues, amb crema de formatge vegà (tot fet a casa), és deliciós. Fan servir arròs negre en peces com un uramaki amb plàtan mascle glacejat, amb topping de porro, teriyaki i harissa. Són elaboracions saboroses i complexes. I no les carreguen gaire de proteïna completa perquè, com diu la Taís, “aquest no és un lloc per menjar-hi cada dia, sinó per gaudir”.

Publicitat
  • El Poblenou
  • preu 2 de 4
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Els seus anys de trajectoria i bona feina -van obrir el 2009- han posicionat al Blu Bar com a un dels clàssics de Poblenou. D’ambient relaxat entre setmana i desenfadat els caps de setmana, cal que aprofiteu el seu local -que ben bé podria ser un ‘surf bar’ d'Austràlia- i la seva terrassa per prendre un còctel o una birra, fer unes tapes, aperitius, dinar bowls vegans, sandvitxos de campionat, pizzes i, fins i tot, postres artesanes!

I fan el petit miracle d’acontentar tothom amb una carta vegana d’allò més variada (tapes, entrepans, pizzes, bols saludables) i un estil que va d’Itàlia al sud- est asiàtic.“Ho cuinem tot fet des de zero, si fas servir coses preparades, el menjar perd ànima”, valora el xef Marco Gessa. I tot amb bona música que us acompanyarà durant la vetllada. Sens dubte, un imprescindible del barri a només dues passes del mar.

 

  • Menjar

Barcelona és la quarta ciutat d'Europa amb més i millor oferta vegana. Ara, al llarg i creixent llistat de restaurants lliures de productes animals que ja té la ciutat, s'hi afegeix el Guakame Street Food, l'hamburgueseria cent per cent vegetal del famós 'influencer' Jonan Wiergo, que arriba a Barcelona després de quatre anys de petar-ho a València. Aquí, hi arriba associant-se amb Heura, la marca catalana "d'alternatives per a la transició proteica", com diu el cofundador Bernat Añaños, que durant els últims set anys s'ha anat popularitzant al nostre país i també a altres racons d'Europa.  

El que va començar en una food-truck i al cap de dos mesos es va convertir en un restaurant de street-food vegà, modern i desacomplexat que va triomfar entre els valencians vegans i no vegans, aspira ara a expandir-se. I Wiergo i el seu soci i parella, Chris Tomás, han triat Barcelona per començar la seva conquesta. Es tracta d'un petit local de dues plantes situat al número 39 de la Via Augusta –tot i que és més gran que el de València, asseguren–, amb una estètica industrial, plena de neons, molt diferent dels colors clars i la fusta que solen decorar els establiments de cuina vegana. 

Publicitat
  • vegana
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Cada cop teniu més amics amb restriccions dietètiques i quedar per menjar plegats a vegades es converteix en una odissea, oi? El Pötstot us ho posa fàcil. Tot vegà, sense gluten i sense lactosa. La idea és ben senzilla; que tothom pugui demanar de tot. Obert el 2023, aquest establiment va de "veganitzar" la cuina tradicional amb ingredients de primera i de temporada.

Ofereix una carta completa; tapetes, amanides, truites, cremes, arrossos, polenta, quinoa, mandonguilles, hamburguesa, lasanya, canelons. I per beure, kombutxes, birres sense gluten, vins i caves vegans. I l'oferta és molt treballada: el caneló és fet amb làmines d'arròs, i porta beixamel de llet de soja i tòfona, i els arrossos es potencien amb una bona veganesa, per exemple. En consonància amb aquesta serenor dietètica, al local s’hi respira calma. 

  • Hamburgueses
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

El primer local de Mad Mad Vegan fou una petita parada al mercat de Sant Ildefonso de Madrid el 2019. Des de llavors, l'hamburgueseria vegana Mad Mad Vegan ha consolidat la seva presència a Madrid per mitjà de dos restaurants al centre i el 2024 un a Barcelona, a la zona d'obertures de restaurants més 'hot' de la ciutat, la d'Enric Granados.

Opten més per l'hamburguesa senzilla 'made in USA' estil 'cheeseburger' que no pas per inventar receptes rebuscades. I la simplicitat els ha funcionat: segons la guia vegana Happy Cow, aquí es menja una de les millors hamburgueses veganes del món. Em cruspeixo una Double Vacon: burger d'Heura, doble 'formatge' cheddar fos, 'vacó', enciam, tomàquet, cogombres, ceba vermella i salsa Sweet Carolina casolana. Va amb unes patates fregides la mar de bones –no es paguen apart– i salsa picant suau. I la veritat és que és una hamburguesa molt reeixida, de sabor compacte i unificat, que juga a la lliga de la 'burger' clàssica que ajunta quatre sabors amb la infal·lible conjunció de greix, sal i sucre –estil Five Guys però plant-based - en comptes de formulacions d'autor. Alerta als entrants: la coliflor arrebossada i servida a l'estil d'aletes de pollastre picants és una delícia.

Publicitat
  • Gràcia
  • preu 1 de 4

Vegans, vegetarians i gent no vegana sense prejudicis cap al menjar vegà; us entusiasma la gastronomia mexicana? Doncs, preneu nota; al Gallo Santo hi teniu una carta curta amb mossos interessants. D’entrants podeu optar pels omnipresents nachos amb ‘formatge’ de patata o les flautes de moniato. Els burritos van amb arròs, pico de gallo, fesols, blat de moro, crema d’anacards, enciam, pebrot i ceba i els complements que us vingui de gust. De tacos us recomanem els d’arbre de pa al pibil amb ceba morada, salsa verda i fesols negres o els de tinga de pastanaga. Si us ve de gust emplatar-vos, us ofereixen també un parell de bols amb arròs o quinoa.

  • vegana
  • Esquerra de l’Eixample

D’establiments japonesos a Barcelona ja n’hi ha a cabassos, però que siguin vegans no n’hi ha tants, i com el Modoki, menys. Després de prendre embranzida organitzant pop-ups i fent festivals gastronòmics de la ciutat, la Berta Torrecillas i la Patricia González van obrir el seu local vegà fa un parell d’anys. Aquí només hi ha ingredients 100% vegetals i de temporada. La carta és curta i està dividida en quatre seccions: entrants (gyozes, edamame i yakitori), sushi (amb verdures i fruites adobades, marinades, flamejades i fumades), street food (onigiris, okonomiyaki, katsu sando i curri udon) i postres (mochis i dorayakis). Té totes les paperetes per convertir-se en un lloc imprescindible dins del mapa vegà de la ciutat.

Restaurants vegetarians amb opció vegana

  • Vegetariana
  • Barcelona
  • preu 3 de 4
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

L’eslògan d’aquest restaurant càlid i d’ambient nòrdic no pot ser més clar: cuina vegetariana per a vegetarians i no vegetarians. Escèptics de la verdura, l’equip del The Green Spot té arguments molt sòlids per desmuntar-vos tots els prejudicis. Com? Amb més de trenta plats originals, suculents i temptadors com els bolets maitake amb albergínia al forn, salsifís, anacards i miso blanc i l’hamburguesa de fesols negres i pa brètzel. Atenció també amb la pizza negra amb carbassa, api i ceba caramel·litzada, festucs i formatge de cabra ecològic. Un dels projectes més diferents del fill de Rosa Maria Esteve. Té una segona seu a Diagonal Mar.

  • Índia
Veg World India
Veg World India

Al barri de Gràcia, a prop de la plaça Joanic, està el Veg World India que és, exactament, un restaurant vegetarià hindú i que disposa de molta oferta per a vegans. Al menú hi trobareu entrants a base de torrades, croquetes o amanides, un gran nombre de plats de verdures, plats tandoori i especialitats de la casa com el paneer tikka masala. Ah, i també els pans, amb patata, ceba, fruits secs i mango...

Publicitat
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 1 de 4

Un dels pioners a la ciutat des de 1980. Al nostre entendre és un lloc ben animat, amb una decoració cuidada, espaiós i, en definitiva, agradable. Quan s'hi entra es té la intuïció que és un restaurant no només per a vegetarians, sinó per a tots aquells que volen menjar bé i sa, amb bones quantitats, ràpid i a bon preu. Al migdia funciona com a un self service a base de diferents formats, com el bufet d’amanides, el combi (només existeix entre setmana, de 2 plats a escollir) per 8,45 €, o el complet per 9,95 € (dissabtes i festius 11,95 €). Encara que la cuina funciona nonstop tot el día, a la nit destaca una il·luminació suggerent i bona música. Per sopar podeu menjar a la carta per uns 18 € o el complet per uns 15€ A més d'una oferta vegetariana de qualitat i tradicional amb opcions per a vegans i ovolacto-vegetarians, vegans o celíacs, cal destacar la recerca de productes ecològics, naturals i artesanals fets allà mateix, com el seitan o les postres, totes casolanes.

  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 2 de 4
L'Hortet
L'Hortet

Un clàssic de Barcelona amb més de 20 anys d'història d'ambient familiar i tranquil. El barri aporta un tipus de fauna diversa: treballadors del CCCB, veïns més o menys antics, un modern que s'acaba de llevar... I sempre sota aquesta tranquil·litat i respecte envers els altres. Gastronomia vegetariana tradicional amb oferta per a vegans i elaborada cercant el producte ecològic.

Publicitat
  • Vegetariana
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4
Vegetalia
Vegetalia

Va començar com a negoci dedicat a la producció d'aliments vegetals naturals i biològics i des de fa poc tenen dos restaurants a la capital. Així, la cosa comença al camp, passa per l'obrador i acaba al restaurant. Per uns 20 euros podreu degustar abundants plats saborosos i imaginatius, alguns de vegans. Per postres demaneu un dels pastissos que s'exposen a la barra: irresistibles.

Contingut patrocinat
  • Mediterrània
  • Horta - Guinardó
  • preu 1 de 4
La Vitamínica d'Horta
La Vitamínica d'Horta

La Vitamínica és un local amb personalitat. No es té la sensació d'entrar ni estar en un lloc on es prediqui el vegetarianisme i els cuiners i consumidors semblen més de capipota que no pas de vegetals. De fet, la part de la barra és un bar-cerveseria on se serveixen entrepans per a omnívors. I és a dins, al menjador, on se serveix un menú de migdia, íntegrament vegetarià, pel qual val la pena pujar al barri.

Publicitat
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
Brunch & Cake
Brunch & Cake

Des que va començar la moda del cupcake i el pastís a l'americana han proliferat moltes pastisseries i cafeteries que segueixen aquesta línia. Entre elles destaca Cup & Cake, no només pel sabor de les seves creacions, sinó per l'estètica dels seus pastissos i locals, que combinen a la perfecció. Com se sol dir, una monada. Ara també treballen el brunch, amb deliciosos entrepans, entre altres suggeriments. I aquest lloc, modern per definició, tampoc s'ha oblidat del públic vegetarià i vegà, i compta en la seva carta amb plats específics com, per exemple, hummus o hamburguesa vegetal de quinoa.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat