Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Dua Lipa, Lorde i The Strokes, entre els més de 400 artistes confirmats del Primavera Sound 2022

El festival durarà onze dies, amb dos caps de setmana al Fòrum i 150 concerts a diverses sales de Barcelona

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Dua Lipa, Lorde, The Strokes, Gorillaz, Massive Attack, Pavement... aquests són només alguns dels 413 noms que formen part del cartell del Primavera Sound 2022. L'edició que farà vint del festival, que serà bicèfala i la més ambiciosa de la seva història, està plantejada en dos caps de setmana, un que recupera molts dels artistes que no havien pogut actuaren les dues edicions cancel·lades per la pandèmia i l'altre més enfocat a les novetats, als artistes que han destacat durant aquest últim any –com Dua Lipa– o que han anunciat retorns, com és el cas d'Antònia Font.

Així doncs, del 2 al 12 de juny de 2022, Barcelona i Sant Adrià de Besòs acolliran una ingent quantitat de concerts –encara no s'ha anunciat tot el cartell–, repartits entre el Parc del Fòrum i el Primavera a la Ciutat, a diverses sales on també es podran veure alguns dels artistes principals. 

Cap de setmana 1

El primer cap de setmana, del 2 al 4 de juny, és el que ha de recuperar el gruix de les actuacions que no es van poder fer el 2020, segons l'organització, "el festival que es devia als espectadors". L'encapçalen els ja clàssics rockers de Nova York The Strokes, el raper Tyler, the Creator, la llargament esperada reunió de Pavement, i altres grans noms de la música com Tame Impala, Massive Attack, Gorillaz, The National, Jorja Smith i Beck. S'hi sumen, per sorpresa, Nick Cave & the Bad Seeds

També es recuperen de les edicions no celebrades artistes com Bauhaus, Charli XCX, Disclosure i Maria del Mar Bonet. La lletra mitjana d'aquest cap de setmana inclou també noms com Idles, Beach House, Einstürzende Neubauten, Kacey Musgraves, Bad Gyal, Kim Gordon, Little Simz, Mavis Staples, King Gizzard & The Lizard Wizard, Dinousaur Jr., DJ Shadow, Autechre, Caribou, Paloma Mami, Amaia i Manel, entre molts d'altres. Si ens quedéssim només amb aquest cap de setmana, l'oferta ja seria inabastable, però n'hi ha més, que per això el festival s'ha multiplicat per dos.

Cap de setmana 2

El segon cap de setmana, del 9 a l'11 de juny, és el de les novetats, el que incorpora aquells artistes que han estat rellevants durant l'últim any, que estan a punt de treure nou disc, o que protagonitzaran una reunió durant els pròxims mesos. Dua Lipa n'és potser l'exemple més clar: 'Future nostalgia' (2020), aparegut durant el confinament, ens va fer aquells mesos força més suportables; serà el moment de ballar-ne les cançons fora del menjador de casa. Però n'hi ha més, com la neozelandesa Lorde, que publicarà nou disc pròximament i Megan Thee Stallion, una de les principals figures del rap dels últims mesos. 

Altres noms exclusius del segon cap de setmana són Yeah Yeah Yeahs, Interpol, Antònia Font, La Mafia del Amor, Big Thief, Run the Jewels, M.I.A., Slowdive, Mogwai, Sen Senra, Brittany Howard i, pel que fa a l'escena local, Tarta Relena, Renaldo & Clara i Rigoberta Bandini. Tot i que el gruix dels dos caps de setmana serà diferent, també hi haurà artistes que repetiran: és el cas de The Strokes, Tyler, The Creator, Tame Impala, Gorillaz, Massive Attack, Jorja Smith, Charli XCX, Bad Gyal i King Gizzard & The Lizard Wizard, entre d'altres.  

Primavera a la Ciutat

El Primavera a la Ciutat, que es farà del 5 al 8 de juny, a sales com Apolo, Razzmatazz 1 i 2, Sidecar, Luz de Gas, RED58, Jamboree, La Nau, LAUT, Bóveda i VOL per contribuir a la recuperació del teixit de música en directe, inclourà 150 concerts. I entre els artistes que podrem veure en sales, hi ha alguns dels grans noms que també actuen al parc del Fòrum, com Beck, Megan Thee Stallion, Interpol, Jamie xx, Charli XCX, Jorja Smith i Disclosure (en format DJ set); i artistes  que ho faran exclusivament en aquest apartat, com The Magnetic Fields, Yung Lean, Chet Faker, Sons of Kemet, Bad Gyal's Gogo Club, Iceage, Kero Kero Bonito i Kamaal Williams.

S'hi podrà accedir tant amb l'abonament d'un cap de setmana com amb el de dos caps de setmana i es reservarà un 15% de l'aforament (el que s'hagi fixat legalment en aquell moment) per a entrades de dia. 

Final de festa

Hi haurà un final de festa, el diumenge 12, que serà un Brunch -On The Beach, a la platja de Sant Adrià de Besòs, amb un cartell encapçalat per Nina Kraviz, Amelie Lens i Peggy Gou, i sessions de DJ de Nicola Cruz, Monolink, Anika Kunst, Chaos in the CBD, Héctor Oaks, Joyhauser i Malika (s'hi podrà accedir amb les entrades del Brunch -On the Beach del 2020 i del 2021 i també amb els abonaments d'un o dos caps de setmana).

Entrades

Els que tinguin l'abonament del 2020 o el 2021, tenen l'accés garantit a un dels dos caps de setmana del Primavera Sound 2022 i també poden fer un 'upgrade' (de 195 € més despeses) per poder gaudir del festival complet, mentre els que tenen entrades de dia les podran destinar a qualsevol de les sis jornades dels dos caps de setmana. A partir de l'1 de juny també es podrà sol·licitar la devolució dels tiquets, moment en què es posaran a la venda les noves entrades per al Primavera Sound 2022 (a 245 € més despeses un cap de setmana i 425 € més despeses tots dos). 

NO T'HO PERDIS: Festivals de música a Barcelona i a Catalunya

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat