Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

'Dumbo', 'Peter Pan' i 'Los aristogatos' bloquejades a Disney + per racistes

La plataforma Disney + les bloqueja per a menors de 7 anys després de llançar una advertència sobre el seu contingut

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Al mes d'octubre, la plataforma de streaming Disney + va anunciar que inclouria un missatge d'advertència abans de les pel·lícules 'Peter Pan', 'Dumbo' i 'Los aristogatos' per avisar del seu contingut racista. Ara, la plataforma ha passat de les advertències als fets, i aquestes pel·lícules han estat bloquejades per a menors de 7 anys.

El motiu? En el cas de 'Peter Pan' (1953), mostrar als nadius americans com una tribu d'"indis" i anomenar-los "pells vermelles". Pel que fa a 'Los aristogatos' (1970), la controvèrsia la provoca el personatge de Shun Gon, un gat siamès amb ulls ametllats que ha estat considerat com una caricatura dels asiàtics. Finalment, 'Dumbo' ha estat acusada de racista per contenir imatges d'esclaus afroamericans en les plantacions de sud dels EUA.

La notícia arriba després que altres plataformes hagin dut a terme moviments similars afectant diverses sèries i pel·lícules. Entre els casos més sonats tenim la retirada d''Allò que el vent s'endugué' d'HBO Max. La plataforma va elaborar un text en el qual, abans de la pel·lícula, s'avisava del seu context històric: la pel·lícula mostrava una imatge de l'esclavitud "romàntica i idíl·lica", segons explicava el text. "El tractament del món a través de la lent de la nostàlgia nega els horrors de l'esclavitud i el seu llegat de desigualtat racial", avisava la plataforma.

NO T'HO PERDIS: Llibres infantils contra el racisme.

Últimes notícies

    Publicitat