Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Eclipsi solar total
Foto: Shutterstock

Eclipsi solar total: des d’on es podrà veure i a quina hora

El fenomen astrològic també es podrà seguir en directe a través del Youtube de la NASA

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Sigueu amants de l’astrologia o no, cal reconèixer que els eclipsis solars són esdeveniments espectaculars, i més si són eclipsis totals. Aquest mes, el 8 d’abril, parts del planeta tindran l’oportunitat de gaudir-ne d’un. En concret, els països que podran veure el fenomen de ple seran els Estats Units, Mèxic i el Canadà, però també es podrà apreciar de manera parcial en dues regions espanyoles.

Les zones de l’Estat afortunades són: les illes Canàries i Galícia. Així ho ha confirmat l’Institut Geogràfic Nacional, que ha assegurat que “a Espanya, l’eclipsi de Sol serà visible com parcial a les illes Canàries més occidentals i a l’extrem nord-est de la península, però en magnituds molt baixes”. De fet, serà gairebé imperceptible a causa de la posta de sol. 

Eclipse sol, Espanya
Institut Geogràfic NacionalEclipse sol, Espanya

El cas és que el fenomen astrològic començarà a les 20.17 h i arribarà al seu màxim a les 21.02 h, quan aquí ja serà fosc. Fins i tot a les regions mencionades ja serà de nit, però podran apreciar les restes perquè el sol triga uns minuts més a marxar: a Tenerife, per exemple, el sol es pon a les 20.27 h.

Eclipse sol, Espanya
Institut Geogràfic NacionalEclipse sol, Espanya

On sí que es podrà gaudir de l'eclipsi solar total, com hem dit, serà als Estats Units, al Mèxic i al Canadà. En concret, al país nord-americà, la trajectòria de l’eclipsi travessarà quinze estats (Arkansas, Illinois, Indiana, Kentucky, Maine, Michigan, Missouri, New Hampshire, Nova York, Ohio, Oklahoma, Pensilvània, Tennessee, Texas i Vermont); al Mèxic es podrà veure al complet des de les ciutats de Durango, Torreón i Mazatlán, i al Canadà serà visible des de les províncies costaneres, de Montreal, Fredericton, Kingston, Miramichi i Gander.  

Eclipsi solar a Europa

Pel que fa a altres regions d’Europa, serà visible des de Islandia, Irlanda, el Regne Unit i el nord de Portugal. Tanmateix, al continent la visibilització també serà parcial, en gradacions d’entre el 20% i el 60% d’obscuritat.

L'eclipsi en directe

Si voleu seguir l’eclipsi total en directe, el canal de Youtube de la NASA penjarà en viu el fenomen. Això sí, no badeu, perquè la duració d’un eclipsi solar és molt limitada; pot durar entre deu segons i prop de vuit minuts, segons explica l’agència governamental americana. De fet, el més llarg tindrà lloc l’any 2186 i tindrà una durada de set minuts i mig; el més curt mai enregistrat va ser l’any 919, que només va durar nou segons.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer a l'abril a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat