Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El 32è Mercat de Música Viva de Vic serà virtual i presencial

La nova edició del Mercat se celebrarà del 14 al 19 de setembre

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

El Mercat de Música Viva de Vic, que ha revelat els primers detalls de la seva 32a edició, ens pot donar pistes de com seran els festivals que es puguin celebrar d'aquí a uns mesos. La primera notícia és que, al contrari que altres festivals, el MMVV no es cancel·la, sinó que se celebrarà del 14 al 19 de setembre d'enguany, tot i que, esclar, no serà una edició com les anteriors.

Per una banda, hi haurà actuacions online, preenregistrades en exclusiva pel Mercat, que es podran veure al seu web i via YouTube. Aquests concerts seran estrenes, estaran gravats amb alta qualitat uns dies abans i seran de lliure accés. No es descarten, tampoc, els directes presencials. "Si la situació ho permet sí que contemplem la possibilitat d'organitzar algun concert presencial, però és molt probable que siguin de format mitjà o petit, amb control d'aforament i totes les mesures necessàries per garantir la salut del personal i el públic", ha declarat el seu director artístic, Marc Lloret. Aquests concerts es programaran més endavant i s'adaptaran a la normativa que correspongui a Vic el mes de setembre.

Un MMVV "útil i inspirador"

L'objectiu d'aquesta edició serà la de promoure la música en directe i contribuir a les contractacions i a la dinamització del sector, molt tocat per la crisi actual, amb un apartat professional que, de manera excepcional, sí que serà totalment online. Per facilitar encara més aquesta dinamització, aquest any les acreditacions professionals seran gratuïtes. "Evidentment que aquesta edició no serà comparable a les anteriors –ha dit Lloret– però sí que estem treballant per aconseguir que aquest Mercat sigui igualment eficaç, útil i inspirador".

El Mercat encara no pot concretar en quins espais es podran fer els concerts en viu, ni en quines condicions d'aforament i seguretat. Tanmateix, segons el comunicat facilitat a la premsa, sembla que se'n podran fer "en alguns punts de la ciutat". Per Lloret, "si en una situació com aquesta tenim la capacitat d'aprofitar els dies de Mercat per compartir i mantenir l'actitud positiva i l'esperit col·lectiu, el Mercat segurament serà tan important com altres anys i potser fins i tot més".

NO T'HO PERDIS: Gerard Quintana: "Anirem a sac. Si cal prendre la Bastilla la prendrem"

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.

Més de Time In

    Últimes notícies

      Publicitat