Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bicicleta BCN
Foto: shutterstockBicicleta BCN

Rècord: el 80% dels desplaçaments a Barcelona ja són sostenibles

L'ús del vehicle privat va disminuir per sota del 20% per primera vegada en la història de Barcelona

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

L'ampliació de la xarxa de carrils bici, serveis sostenibles compartits com el Bicing i altres solucions de desplaçament personal com els patinets, alternatives no ens en falten. La mobilitat a Barcelona es transforma de mica en mica fins a arribar a una fita assolida durant 2023.

L'Ajuntament ha donat a conèixer les dades principals de la mobilitat a la ciutat durant l'any passat, i el resultat és de rècord: el 80,1% dels desplaçaments realitzats a la ciutat ja es van fer a peu, en transport públic, en bicicleta o en VMP (vehicle de mobilitat personal), mentre que l'ús del vehicle privat va disminuir per sota del 20% per primera vegada en la història de Barcelona.

L'anunci ha coincidit amb la presentació del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2025-2030, que compta amb tres línies estratègiques: establir un model de mobilitat en superfície segur, eficient i sostenible; assolir un sistema de transport públic amb més usuaris que el vehicle privat; i reduir la dependència del cotxe o la moto, així com mitigar les seves externalitats negatives.

1.000 morts l'any a Barcelona per culpa de la contaminació
FOTO: Shutterstock1.000 morts l'any a Barcelona per culpa de la contaminació

En aquest context, es pretén ampliar i protegir l'espai públic per als vianants, configurar un nou model de gestió viària prioritzant mitjans més sostenibles, millorar l'accessibilitat del transport públic i la mobilitat activa a escala metropolitana, així com optimitzar l'eficiència i fiabilitat del servei de transport públic d'alta capacitat.

Esperem que totes aquestes mesures vagin endavant i any a any, puguem batre el rècord de barcelonins que es desplacen mitjançant serveis sostenibles.

NO T'HO PERDIS: descobreix Barcelona en bicicleta

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat