Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Patinets elèctrics
Foto: Laura Fíguls / ACN

Més de 16.000 denúncies a patinets elèctrics a Barcelona el 2023: un 25% menys que l'any anterior

Les infraccions més comunes són la circulació per zones prohibides i anar amb auriculars, entre d'altres

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Els patinets elèctrics tornen a ser notícia. Algunes mesures com la prohibició per entrar al transport públic i la creació d'un nou senyal que obliguen els usuaris a baixar del patinet a certes zones de Barcelona s'han vist reflectides positivament en el nombre de denúncies durant el 2023. L'any passat la Guàrdia Urbana de Barcelona  va interposar un total de 16.221 denúncies a patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal, un 25% menys que l'any anterior, amb 21.697.

Segons les dades que ha publicat la GUB, les denúncies que més abunden són per circular per llocs on no correspon, la infracció que més denúncies va generar el 2023, amb un total de 4.918. Saltar-se un semàfor va ser motiu de 3.672 denúncies; circular amb auriculars, de 2.182 i portar una altra persona, de 2.376 denúncies.

Segons ha avançat l'ACN, el portaveu del cos policial, Jordi Oliveras, ha atribuït la reducció al fet que els conductors d'aquest tipus de vehicles "coneixen i entenen més la normativa" i "tenen més disciplina viària".

Nova campanya de control de VMP

El passat dilluns 15 de gener, la Guàrdia Urbana va començar una nova campanya de control de vehicles de mobilitat personal que estarà activa fins que acabi la setmana. Segons ha anunciat el cos policial a les xarxes socials, la campanya fa èmfasi en els estacionaments inadequats i les distraccions durant la conducció, així com les infraccions que posin en perill la integritat dels vianants.

La GUB s'ha desplegat per tota la ciutat, amb una atenció especial al front litoral i als cicles de més de dues rodes que facin servei de transport de viatgers. La campanya vol assegurar la seguretat per als conductors i vianants i evitar accidents com els de 2023 a Barcelona, on van morir dues persones que conduïen un VMP. A més, en el primer semestre de l'any passat, 9 conductors de VMP van resultar ferits greus; una passatgera i tres vianants en accidents amb aquests vehicles.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer a Barcelona al gener

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat