Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Carril bici
Foto: Shutterstock

Barcelona tindrà un nou carril bici directe a la platja

La fase d'execució del nou tram ciclable es prolongarà durant aproximadament cinc mesos

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Ens agrada veure com Barcelona es transforma dia a dia en una ciutat més sostenible. Per això és clau que s'eixamplin les infraestructures que permeten rodar als vehicles no contaminants de forma segura, en especial, els carrils bici.

Entre els punts negres de la circulació de bicis hi havia, fins ara, el passeig Joan de Borbó, una artèria molt concorreguda, sobretot a l'estiu, quan el trànsit ciclista cap a la platja es barreja amb els vianants o el trànsit. Això canviarà a partir d'ara.

Dimarts van començar els treballs per implementar un nou carril bici al passeig de Joan de Borbó que comprendrà específicament el tramat comprès entre els carrers de Ginebra i de l’Escar, situat a la Barceloneta. La fase d'execució d'aquest projecte s'estima que es prolongarà durant cinc mesos.

El carril bici, concebut com a doble sentit de circulació, estarà integrat a la calçada, adossada a la vorera costanera. Amb una amplada total de 3,5 metres, inclourà també una franja addicional de 0,5 metres destinada a les peces separadores.

Bicicleta urbana
FOTO: Shutterstock

La nova estructura per a ciclistes i patinents disposarà de semaforització i senyalització específica, coexistint amb dues parades d'autobús amb plataforma. En aquestes zones, els ciclistes hauran de cedir el pas als vianants durant l'entrada i sortida dels autobusos.

A més de la implementació del carril bici, les obres iniciades comprendran la millora dels passos de vianants, la substitució dels semàfors actuals, la reubicació d'un punt de recàrrega per a motos elèctriques i d'una columna d'enllumenat, així com ajustos a la xarxa d'embornals.

El carril bici portarà un nou segment a la xarxa ciclable de Barcelona, que posteriorment permetrà la connexió de la zona costanera amb el centre mitjançant els futurs carrils bici de la Via Laietana i del passeig de Picasso.

NO T'HO PERDIS: Habitat en liquidació: la marca de mobles tanca totes les seves botigues, inclosa la de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat