Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Beer
Photograph: Shutterstock

El Barcelona Beer Festival convertirà Barcelona en la capital europea de la cervesa artesana

En la seva dotzena edició, del 22 al 24 de març, s'hi podran tastar 400 cerveses artesanes locals i de tot el món

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona tornarà a convertir-se en la capital europea de la cervesa artesana amb la dotzena edició del Barcelona Beer Festival. Durant els pròxims 22, 23 i 24 de març, si us apropeu al Pavelló Hall2 de Fira Barcelona podreu tastar fins a 400 cerveses artesanes locals i d'arreu del món de la mà d'empreses catalanes i de la resta de l'Estat i de països com Pòlonia, entre d'altres. Segons ha avançat l'organització, en aquesta edició, aproximadament un 40% de les cerveses seran catalanes, un 30% de la resta de l'Estat i un 30% d'arreu del món.

Barcelona Beer Festival
Foto: Barcelona Beer FestivalBarcelona Beer Festival

El festival tindrà cerveses per a tots els gustos: des de les més innovadores i transgressores, passant per les ecològiques i les més novelles fins a les més exitoses. Totes elles se serviran en una barra amb més d'un centenar d'aixetes en línia, que s'ha convertit en una icona del festival. A la mateixa barra, també hi haurà una gran presència de cerveses emergents locals a l'espai 'Cerveses catalanes - Consumeix local'. A més de la barra, també hi haurà diverses paradetes de cerveseres catalanes repartides per l'espai com les de Cervesa del Montseny i Garage Beer, així com de la resta de l'Estat i internacionals com 1906 i BrewDog. Entre les paradetes, també hi haurà una zona gastronòmica d'Euskadi.

Barcelona Beer Festival
Foto: Barcelona Beer FestivalBarcelona Beer Festival

Aquest any, però, també hi haurà novetats. Per primer cop, el festival tindrà un estand dedicat a diversos vins artesanals i de proximitat amb la participació de diferents cellers de Catalunya. L'esdeveniment vol anar més enllà de vi, cervesa i sidra, i donar visibilitat al projecte que hi ha darrere, així com a productes gastronòmics locals basats en l'artesania i la sostenibilitat. Durant els tres dies de festival, també hi haurà una vintena d'activitats que inclouran tasts, maridatges i 'showcookings' de diferents tipologies, DJs i música en directe a càrrec de Koko-Jean & The Tonics.

Espai Gastronòmic

A la darrera edició es va instal·lar també un gran espai gastronòmic, una proposta que enguany es repetirà. El GastroShow tornarà a comptar amb vuit restauradors reconeguts i de quilòmetre zero que oferiran propostes de cuina tradicional i contemporània maridades amb cerveses del festival. Els restaurants escollits per aquesta edició són: Rooster and bubbles, Pizzeria MAMA, Osaka Barcelona, Lalibela, El Cau, Al Karbón, Il Birrino i Arka Delicatessen.

Barcelona Beer Festival
Foto: Barcelona Beer Festival

InnBrew:The Brewers Convention

A més, des de fa cinc anys, l'esdeveniment també acull l'InnBrew: The Brewers Convention, l'única convenció cervesera de l'Estat per a productors i altres professionals del sector. En aquesta secció, tots els participants podran fer formacions, descobrir tendències i apostar per la cervesa artesana de qualitat als seus establiments. Entre les activitats, també hi haurà ponències tècniques, taules rodones i un espai expositiu. A més de l'InnBrew, també se celebrarà el Barcelona Beer Challenge, uns premis que reconeixeran les millors cerveses, així com les més innovadores. Els guanyadors es faran públics en un acte el dia 22 de març i les cerveses guanyadores es podran tastar durant els tres dies de festival.

NO T'HO PERDIS: Els 100 millors bars de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Últimes notícies

    Publicitat