Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
TMB metro cards
Photograph: Shutterstock

El bitllet senzill es podrà pagar amb targeta bancària als autobusos de TMB

Aquest tipus de pagament s’implantarà a tots els autobusos de TMB la primavera de 2021

Clara Martorell
Escrit per
Clara Martorell
Publicitat

Transports Metropolitans de Barcelona està desenvolupant el pagament del bitllet senzill amb targeta bancària, tant de crèdit com de dèbit, als seus autobusos. Aquesta alternativa s’uneix a la venda del bitllet senzill en versió electrònica amb el telèfon mòbil, a través de la TMB App, i la validació amb els codis QR col·locats a l’interior dels autobusos, un projecte sorgit durant el confinament per tal de garantir les mesures sanitàries.

Es preveu que a la primavera de 2021 es faci una prova pilot d’aquest tipus de pagament i que es vagi implantant en els més de 1.000 autobusos de la flota de TMB.

Amb aquesta novetat, es donarà més facilitat a les persones que no són usuàries habituals del transport públic i solien fer ús del bitllet senzill així com a persones d'arreu que visitin Barcelona.

Cal recordar que a causa de la situació sanitària la venda manual de bitllets va quedar suspesa i ara TMB està ideant diverses alternatives que limitin el contacte entre el conductor i els passatgers. Aquest projecte inclou altres mesures de seguretat com la instal·lació de mampares de separació a la zona del conductor i la integració de lector de targetes.

A més, aquest projecte no tan sols contribueix en les mesures de seguretat sanitària sinó que també és un pas més en el projecte de transformació tecnològica de l’Autoritat del Transport Metropolità que es va iniciar amb la idea de la T-Mobilitat, el bitllet 'contactless' que funcionarà d’acord amb la mobilitat real de cada ciutadà.

 

NO T'HO PERDIS: Com demanar la compensació dels tiquets de metro i bus

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat