Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El campanar de Gràcia s’obrirà al públic per les festes del barri

L’emblemàtic edifici del 1864 podrà rebre visites guiades del 15 al 21 d'agost

Escrit per
Clara Tórtola Escámez
Publicitat

Del 15 fins al 21 d’agost arriben les festes de Gràcia, i aquest any amb una gran novetat: es podrà visitar la torre del Rellotge, l’emblemàtic campanar del barri, en grups de cinc persones i per només quatre euros. Se suma així a les més de 900 activitats programades enguany per la festa major.

Les visites tindran una durada de mitja hora i es podrà triar entre l’horari de matí (a les 11 h, 11:30 h, 12 h o 12:30 h) o de tarda (17:30 h, 18 h, 18:30 h, o 19 h). Les entrades estaran disponibles a la taula de Taller d’Història de Gràcia a la plaça del Diamant, del 13 al 21 d’agost de 17.30 a 21.30 hores.

L’edifici fa 33 metres d’alçada i va ser construït l’any 1864 per l’arquitecte Antoni Rovira i Trias, sent un encàrrec de l’ajuntament de la Vila quan encara era un municipi independent. Símbol inqüestionable del barri de Gràcia, va esdevenir-ne arran de les revoltes de 1870, 1873 i 1874, durant les quals el toc de la campana va servir per mobilitzar la població. La campana rep el nom de Marieta, ja que era el nom de la veïna del barri que controlava la campana amb una corda lligada al seu terrat. 

Torre del Rellotge
Foto: Ajuntament de Barcelona

Actualment, la torre del Rellotge és una obra protegida com a Bé cultural d’Interès Local. Es troba a la plaça de la Vila de Gràcia i és la torre pública més alta del districte. L’Ajuntament ha informat que l’edifici es podrà continuar visitant passat l’estiu, en horaris encara per determinar.

NO T'HO PERDIS: Festa major de Gràcia 2022

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat