Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Escales mecàniques el Carmel
Foto: Ajuntament de Barcelona

El Carmel tindrà dues escales mecàniques noves i reversibles el 2025

El projecte impulsat pel Pla de Barris també inclourà la renovació i incorporació de mobiliari urbà i la millora de l'enllumenat públic

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

El passat 2023, Barcelona va substituir totes les escales mecàniques de la ciutat de més de 20 anys, un projecte que va afectar 22 escales al llarg de l'any. A més, també es van contractar nous serveis de manteniment per assegurar un millor manteniment de les instal·lacions. Ara, a més de les renovades, la ciutat tindrà dues noves escales mecàniques a un dels barris amb més desnivell de la ciutat. El Carmel tindrà dues noves escales reversibles la tardor de 2025, les noves infraestructures se situaran al passatge de la Mulassa, un tram que té un desnivell acumulat de 14 metres i una orografia força complexa. 

Escales mecàniques el Carmel
Foto: Ajuntament de Barcelona

La iniciativa està impulsada pel Pla de Barris del Carmel i té un pressupost previst de dos milions d'euros que permetrà començar les obres l'estiu d'aquest 2024 i que tindran una duració de dotze mesos. Les escales relligaran el final del carrer de la Font de la Mulassa amb l'àmbit del carrer de la Gran Vista, una actuació que afectarà una superfície aproximada de 915 metres quadrats. Serà en aquesta zona es col·locaran les dues escales de sentit reversible i, entre els dos trams, també es crearà un replà amb un espai d'estada. 

Una intervenció integral

A més de les dues escales, el projecte pretén ser una intervenció integral que, a més de millorar la mobilitat de l'entorn, també durà a terme altres accions com la renovació del paviment i la millora del paisatge urbà, la jardineria i el mobiliari. La intervenció col·locarà un nou paviment i un soterrament el cablejat de la zona que actualment està a la vista i que correspon a línies elèctriques, de telefonia i de l'enllumenat públic. 

Escales mecàniques el Carmel
Foto: Ajuntament de Barcelona

L'obra també aprofitarà per fer altres canvis com la renovació i incorporació de mobiliari urbà com papereres, cadires i bancs, així com la millora de l'enllumenat públic per optimitzar la col·locació de fanals i afavorir la intensitat i la uniformitat del nou espai. Tot i que l'Ajuntament ja ha donat llum verda a les obres, al llarg de les setmanes vinents el Districte d'Horta-Guinardó explicarà amb detalls el projecte al veïnat un una sessió informativa.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al febrer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat