Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Menys quioscos, una ràdio i tres grans places: així serà la nova Rambla

L'Ajuntament, tot i que encara no concreta quan s'iniciaran les obres, ja ha aprovat la reforma del passeig

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Amb un pressupost que s'eleva fins als 44,5 M d'euros i unes línies bàsiques d'actuació ben definides, l'Ajuntament ha aprovat la reforma de la Rambla, una transformació que vol "dinamitzar de manera urgent el passeig, diversificar l'activitat econòmica i potenciar l'ús de l'habitatge". L'aprovació suposa el pas més important que ha fet, en els últims anys, el consistori a favor d'una reforma que és llargament reivindicada per associacions de la zona. 

Ara l'Ajuntament ja compta amb la llum verda de la Comissió d'Urbanisme però continua sent una incògnita la data d'inici de les obres. Aquest detall  ha enfadat a veïns i oposició que denuncien la lentitud amb què s'està gestionant el tema tenint en compte que la reforma s'aprova després d'anunciar la proposta guanyadora fa més de tres anys. 

Com serà la nova Rambla?

La transformació que viurà el passeig més important i emblemàtic de la ciutat es basa en el projecte de l'equip Km-Zero i en els objectius de dinamitzar la zona i diversificar la seva activitat econòmica. Al mateix temps l'Ajuntament, com en la majoria de projectes urbanístics que impulsa, aposta perquè el vianant guanyi espai en detriment dels vehicles i la Rambla no en serà una excepció. 

L'Ajuntament aprova la reforma de la Rambla
FOTO: Ajuntament de BarcelonaL'Ajuntament aprova la reforma de la Rambla

La vida de la nova Rambla:

  • Es crearà una Taula de captació d’Inversions que afavoreixin la diversificació econòmica i la implantació d'habitatge assequible.
  • Suport als establiments emblemàtics, continuïtat de la campanya 'Baixa a la Rambla' i dinamització de l'eix comercial
  • Aquest març s'inaugurarà Ràdio Rambles, una emissora que s'instal·larà dins un quiosc de flors en desús i que vol ser un punt de trobada cultural que doni veu a les entitats i iniciatives de la Rambla. S'hi presentarà un 'magazine' cultural mensual conduït per Antonia Folguera i Bruno Sokolowicz i una convocatòria pública per tal que entitats, col·lectius o Institucions de la Rambla i Ciutat Vella puguin presentar el seu propi programa de ràdio.
  • Es protegirà l'ús habitual dels habitatges en planta pis per tal de fer més llars i evitar la seva conversió en comerços o magatzems
  • Aquest 2021 es crearan les 'Àgores Rambles', diferents espais que impulsaran l'activitat cultural
L'Ajuntament aprova la reforma de la Rambla
FOTO: Ajuntament de BarcelonaL'Ajuntament aprova la reforma de la Rambla

L'aspecte de la nova Rambla:

  • S'eliminaran tots els quioscos (11 en total) dels antics ocellaires ara destinats a botigues de 'souvenirs' i gelats (primer semestre).
  • Es milloraran les parades de les flors i s'alliberaran aquelles que són buides.
  • Reparació generalitzada de tot el paviment (segon semestre de l'any)
  • Els vehicles només tindran un carril per banda de 3,5 m, fet que permetrà ampliar considerablement l'espai per al passeig 
  • Tres grans places: l’Espai Moja-Betlem, el Pla de la Boqueria i el Pla del Teatre. Grans espais-plaça, amb plataforma única, que tindran l'aspecte de grans places obertes i transitables.
  • El quart gran espai es trobarà el que toca amb Colom i serà un nou espai urbà d’arribada al davant de mar conformat per un conjunt d’arbrat amb paviments verds
  • El paviment com a element unificador. Serà de peces de diferents formats de pedra i serà tot en una sola plataforma. També es renovarà tot l'enllumenat i el mobiliari urbà.

 NO T'HO PERDIS: Així seran les superilles de l'Eixample: l'Ajuntament escull els projectes guanyadors

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat