Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El carrer Pi i Margall es convertirà un corredor verd que unirà Gràcia i Horta-Guinardó

Un carrer ample, ple d’arbres, amb quatre noves places: així serà la transformació de Pi i Margall

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El carrer Pi i Margall es convertirà en un eix verd orientat al passeig, que afavoreixi la mobilitat sostenible, el comerç de proximitat i que connecti el parc de la Ciutadella amb Collserola. La setmana passada es va aprovar el projecte executiu per transformar aquesta via, que inclou diverses actuacions similars les que s’estan duent a terme en altres carrers de Barcelona, com la Via Laietana

Després de les obres, que començaran el mes de juny, el carrer serà més agradable, saludable i habitable. Amb el vianant i la mobilitat sostenible com a prioritats, la transformació del carrer Pi i Margall vol afavorir el comerç de proximitat de la zona.

Pel que fa a la circulació del carrer, se’n pacificarà la calçada. De les dues terceres parts de l’espai destinat ara als vehicles que hi ha actualment, es passarà a un 70% del carrer destinat a les persones. De pujada, Pi i Margall tindrà un carril per a busos i trànsit local i un nou carril bici segregat, i de baixada hi haurà un carril compartit per a busos, trànsit local i bicicletes. 

Transformació del carrer Pi i Margall
Transformació del carrer Pi i MargallTransformació del carrer Pi i Margall

A més, l’asfalt donarà pas al verd: A hores d'ara, 20 dels 30 metres de l’ample del carrer són de calçada, però la nova secció capgirarà la situació amb la plantació de 142 arbres, de més de vint espècies diferents que es col·locaran segons les zones de sol i ombra. Amb l’augment de vegetació s’aconseguirà un 80% d’ombra al carrer.

Als encreuaments amb els carrers principals es crearan quatre noves places que milloraran la transversalitat i la comunicació entre els barris de l’entorn. A més, també s’hi col·locaran nous bancs i cadires i s’augmentarà de 8 a 14 el nombre de passos de vianants.

Aquest projecte de reforma té un pressupost de 13,6 M€ i les seves obres duraran uns disset mesos. La transformació del carrer de Pi i Margall respon al nou model de carrer del segle XXI que s’està aplicant a grans eixos de ciutat com ara l’avinguda Meridiana, la Diagonal o la Via Laietana. 

¡Participa a l'enquesta Time Out Index i digues com és realment Barcelona!

NO T'HO PERDIS: 10 jardins i espais verds amb encant de Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat