Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Patinet elèctric
Ajuntament de BarcelonaPatinet elèctric

El casc serà obligatori per anar en patinet elèctric per Barcelona

Aquesta mesura s’implementarà a partir de l’abril i, fins aleshores, no es posaran multes

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Tens un patinet elèctric i t'agrada moure't per la ciutat amb els cabells al vent? Si ets una persona temerària i gaudeixes anant a tota velocitat sense casc, has de saber que aquesta pràctica té els dies comptats. L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat els tràmits perquè dur casc sigui obligatori per conduir patinets elèctrics a la ciutat. Es preveu que l’obligatorietat entri en vigor a partir del mes d’abril. Fins aleshores, però, o es modificarà el règim sancionador i per tant, no es posaran multes. 

El govern municipal modificarà l’actual Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles, que és del 2017, i l’adaptarà a la normativa estatal, on sí que es contempla que el casc sigui obligatori per als patinets elèctrics. Les normatives de ciutats com Lleida i Girona, per exemple, ja contemplen aquesta mesura. 

Més enllà de l’obligatorietat del casc, la nova normativa estipularà que els patinets siguin unipersonals -prohibint que hi pugui pujar més d’una persona alhora- i també farà obligatori que els conductors baixin del vehicle quan hi hagi aglomeracions.

A més, s’estableixen dues excepcions a la norma que prohibeix que els patinets i les bicicletes circulin per les voreres. Aquesta pràctica s’autoritza en aquells espais de vianants específicament habilitats, com el Portal de l’Àngel-, i també als menors de 12 anys i els seus acompanyants.

Pel que fa a l’aparcament dels patinets elèctrics, només podran estacionar a les zones habilitades per l’Ajuntament. La Guàrdia Urbana podrà retirar-los de la via pública en cas d’incompliment.

NO T'HO PERDIS: 13 coses que passaran a Barcelona el 2023

Llegeix el número de gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat




Últimes notícies

    Publicitat