Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El certificat Covid serà obligatori per entrar a bars i restaurants a Catalunya

A partir d’aquesta mitjanit s’aplicarà aquesta nova restricció que durarà, com a mínim, dues setmanes

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat la decisió del Govern d’estendre el passaport covid davant l'augment de contagis. Així doncs, a partir d’aquesta nit i durant quinze dies, caldrà ensenyar el certificat Covid per entrar a l’interior de bars i restaurants, gimnasos, centres esportius i a residències de gent gran. 

L’objectiu d’aquesta nova mesura és, precisament, evitar aplicar altres mesures més restrictives com limitacions d’aforament i horaris i així permetre que el sector de la restauració o l’esport no vegi reduïda la seva activitat econòmica. En el cas concret de les residències, aquesta mesura només afecta als visitants (i no als treballadors d’aquests establiments) i, en el cas que no estiguin vacunats, hauran de fer-se un test d’antígens per a poder visitar els seus familiars. 

De moment, l'autorització per estendre l’ús del certificat covid és de 15 dies i, per tant, aquesta restricció estarà vigent fins al pròxim deu de desembre. Ara bé, el govern deixa oberta la porta a ampliar-ne la durada si no baixen els contagis. 

A partir d’ara, doncs, per accedir a dins de bars i restaurants, gimnasos o residències caldrà ensenyar el certificat Covid (que garanteix que has estat vacunat, has superat a malaltia o tens un test negatiu) juntament amb el DNI. Per assegurar-se que es compleix la mesura, els Mossos d’Esquadra tenen la intenció de fer controls i inspeccions aleatòries en diversos establiments. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat