Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El cine Ideal del Poblenou reneix com a centre de cultura digital

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

D'antic cinema de barri amb aforament per a dos mil espectadors (1917) a plató de televisió (1984). Dels Estudis Ideal han sortit programes emblemàtics com 'Tres i l'astròleg', 'Força Barça', 'Porca Misèria' i 'Polònia' i a la tardor l'espai del carrer Doctor Trueta, 196 prendrà un nou rumb convertit en centre de cultura digital de la mà de diferents agents del sector.

L'han anomenat 'museu i cinema del futur' i en 2.000 metres quadrats inclourà una sala d'exposicions immersiva amb cúpula Dome, un laboratori creatiu, una zona de realitat virtual més zona d'oficines i cafeteria. Apostaran per les experiències immersives, la realitat augmentada, virtual i les holografies per fomentar una nova relació amb l'art; de fet obriran portes amb una exposició dedicada a Claude Monet, més els nous treballs de l'estudi d'art digital turc Oucchh.

Fotos: Ideal. Monet

El visitant podrà entrar dins de quadres icòniques del pintor impressionista com 'Camp de roselles a Argenteuil' (1873) i passejar al costat de Camille –companya i model de l'artista– i el petit Jean, o contemplar de prop les vistes de Londres que Monet va pintar en directe o a través de fotografies dels seus viatges.

Foto: Ideal. Monet

El centre d'arts digitals aglutina art, tecnologia i ciència i neix de l'associació entre empreses com DigaliX i Eyesberg, el Festival Mira, Magma Cultura i Minoria Absoluta; els partners internacionals són Exhibition Hub, Berliner Festpiele, Sat Montreal, i Base Milano. El projecte compta amb una inversió a cinc anys de 8,5 milions d'euros.

NO T'HO PERDIS: ja heu visitat l'experiència multisensorial de Van Gogh?

Últimes notícies

    Publicitat