Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El confinament passa a ser comarcal i s'amplien els horaris de la restauració

El Procicat rebaixa les restriccions a partir del dilluns 8 de febrer

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Petita llum en la muralla de foscor: el Procicat anunciarà aquest migdia que alleuja les restriccions de mobilitat, que passaran a ser comarcals en lloc de municipals. I també un petit globus d'oxigen per a l'hostaleria: bars i restaurants podran obrir una hora més al matí i una hora més al migdia. És a dir, es podrà dinar de 13 fins a 16.30, i els esmorzars podrien anar de 7.30 a 10.30 h. S'ha acabat a sortir corrents a mitja digestió. 

Aquestes noves mesures es faran efectives a partir del dilluns, 8 de febrer. En canvi, el comerç no essencial podria seguir tancat els caps de setmana. La nova situació concorda amb el que va pronosticar el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, dimecres passat: "Noves restriccions de continuïtat però amb petites obertures, per donar oxigen als sectors més afectats"

Les mesures vigents –en vigor dels del 7 de gener i prorrogades fins a aquest diumenge, dia 7– són el confinament municipal diari, el tancament de centres comercials i botigues de més de 400 metres quadrats i dels comerços petits els caps de setmana. A partir del 8 de febrer, aquesta és la nova situació. 

El Gremi de Restauració de Barcelona qualifica de merament testimonial l’ampliació de l’horari del sector: "El Govern pretén allargar eternament l’actual aturada de l’economia. La prudència sanitària de què fa bandera Salut únicament s’entén des del total desconeixement, propi dels que governen d'esquena a la realitat", és la dura crítica de Roger Pallerols, president del Gremi. I reclama un pla de reactivació de l’activitat econòmica que ens permeti assolir, en un temps raonable, un grau de funcionament que faci viables els bars i restaurants”". 

NO T'HO PERDIS: Quan puc sortir del meu municipi sense risc de sanció? 

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat