Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Una terrassa en temps de coronavirus
Foto: Shutterstock

Què es pot fer i què no a partir del 7 de gener a Catalunya

Les restriccions busquen frenar l'augment de comtagis i estaran vigents fins al 24 de gener

Per Helena Morera
Publicitat

La Generalitat ha decidit aplicar noves restriccions, aquest cop més exigents que les fases de reobertura –aplicades a finals de novembre– amb la finalitat d'evitar un rebrot que portés la tercera onada de coronavirus després de les festes de Nadal. Aquest pla va entrar en vigor el dijous 7 de gener i havia d'allargar-se fins al diumenge 17 de gener, però la Generalitat de Catalunya ha anunciat que prorrogarà aquestes mesures 7 dies més, fins al 24 de gener.

El toc de queda es manté igual, de 10 de la nit a 6 del matí i les reunions només poden ser de 6 persones de 2 bombolles de convivència com a màxim. Es recomana que es facin en espais oberts o ventilats. És important mantenir el mateix cercle social, coneguts com a "grups bombolles", i reduir-lo al màxim per contenir la propagació del virus. 

Mesures del Pla de xoc 

- Mobilitat: El confinament perimetral serà ara municipal i s'aplicarà durant tota la setmana. Només està permès sortir del municipi per desplaçaments essencials, com els laborals, portant sempre un certificat autoresponsable de desplaçament disponible al web del departament d'interior de la Generalitat. 

- Petit comerç: Els establiments inferiors a 400 m² podran obrir amb un 30% d'aforament només entre setmana. El canvi més important d'aquestes noves mesures és el tancament de tots els comerços no essencials durant el cap de setmana. Les perruqueries i els centres d'estètica podran romandre oberts, però regulats amb cita prèvia. 

- Restauració: Els restaurants i bars només poden obrir en dues franges horàries concretes, de les 7.30 a les 9.30 h i de la 13 a les 15.30 h. Aquesta mesura va entrar en vigor a finals de desembre de cara a les festes de Nadal i va provocar gran controvèrsia en el sector de la restauració per les conseqüències nefastes que això comporta. L'aforament a les terrasses serà del 100% i a l'interior, un 30% amb un màxim de 4 persones per taula. 

Una terrassa de Barcelona
FOTO: Edu BayerUna terrassa de Barcelona

- Centres comercials: Els recintes que tinguin més de 400 m² hauran de tancar fins, almenys, el 24 de gener. Tots els altres podran obrir amb una capacitat màxima del 30%. 

- Espais culturals: La cultura no tanca i els cinemes, els teatres, els museus, les sales de concert podran obrir amb la meitat del seu aforament, 500 persones com a màxim.

- Gimnasos: Tancats. Les piscines cobertes, però, sí que estaran habilitades amb un 30% de capacitat. 

- Activitats esportives: Les instal·lacions a l'aire lliure podran acollir un 50% d'aforament. També es podrà fer esport, sempre que sigui a l'exterior, entre municipis limítrofs. Les competicions no professionals se suspenen. 

Deporte en pareja
Foto: Istockphoto

 

NO T'HO PERDIS: Quan puc sortir del meu municipi sense risc de sanció

Últimes notícies

    Publicitat