Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cor Jaume Plensa UB
Foto: Hospital Clínic

El cor gegant de Plensa ja presideix la Facultat de Medicina de la UB

L'escultor ha cedit l'obra a la universitat i a l'Hospital Clínic per conscienciar sobre la prevenció de les malalties cardiovasculars

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Els veïns de l'Eixample Esquerre i els professionals i pacients de l'Hospital Clínic s'han endut una sorpresa quan aquest matí han passat per davant la majestuosa Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Un cor inflable de 13 metres d'alçada i 150 quilos ha envaït l'entrada principal de l'edifici, col·locat entre les columnes de la façana, que simulen les costelles que el protegeixen. L'obra està signada per l'escultor barceloní, Jaume Plensa, que l'ha cedit a la universitat i a l'Hospital Clínic per conscienciar sobre les malalties cardiovasculars, amb motiu del Dia Mundial del Cor.

La instal·lació artística es va inaugurar el dijous 28 de setembre i estarà exposada al públic fins al dilluns 2 d'octubre. 'El cor secret' s'ha fet amb el màxim realisme possible, i Plensa ha fet servir teixits sintètics pintats a mà per recrear l'anatomia d'un cor real. Malgrat que és el primer cop que s'exposa a la ciutat, l'obra ja havia trepitjat altres com Augsburg, a Alemanya i, tot i que hauria d'haver arribat a Barcelona fa cinc anys, la pandèmia va endarrerir els plans fins ara.

Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort al món, per això Plensa ha volgut participar en el projecte que assegura que, malgrat que els artistes s'encarreguen de l'ànima, "els metges s'encarreguen del cos, però l'ànima sense cos no existeix i viceversa". No és el primer cop que l'escultor mostra admiració cap al món mèdic ni el primer cop que exposa al Clínic. L'any 2020 ja va cedir una de les seves obres al vestíbul de l'hospital per agrair el treball dels sanitaris durant la Covid-19.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat