Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Dinosaure
Foto: Pere Francesc / ACN

El dinosaure més gran del món arriba a Barcelona

Es tracta d'un animal de gairebé 40 metres de llarg conegut com a Patagotitan mayorum

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Fa 11 anys a la província de Chubut (Argentina) es van trobar les restes d'un titanosaure sauròpode conegut des d'aleshores amb el nom científic de Patagotitan mayorum. La bèstia mesurava 38 metres de llarg i cinc metres d'alçada, i s'estima que el seu pes podria ser de 77 tones, l'equivalent a 14 elefants africans.

Aquest gran dinosaure replicat a escala real és el gran protagonista d'una mostra del Museu de la Ciència CosmoCaixa en què es repassa l'evolució d'aquests habitants prehistòrics del planeta. 'Dinosaures de la Patagònia' presenta 13 exemplars que són un mostrari de la diversitat dels dinosaures trobats a la Patagònia. Els visitants també podran veure fòssils originals trobats a la zona, com un fèmur de 2,40 metres del Patagotitan.

Dinosaures
Foto: Pere Francesc / ACN



Segons el paleontòleg i descobridor del Patagotitan mayorum, José Luis Carballido, la mostra servirà per fer-se una idea de la magnitud dels dinosaures que van poblar la Patagònia, aprofundint en el misteri de la seva grandària: "va passar alguna cosa que va portar que aquests animals creixessin més del que anaven creixent i arribant al que segurament va ser l'alçada màxima que un vertebrat que camini sobre la terra hagi tingut", ha dit en la presentació Carballido en declaracions recollides per l'ACN.

L'exposició es podrà visitar al CosmoCaixa des del pròxim dijous 26 d'octubre fins al 2 de juny de 2024.

Dinosaures
Foto: Pere Francesc / ACN

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat